Otvoren novi turistički kompleks pod Tornjem na Avali

12.06.2017. | eKapija

Turistički kompleks kod Tornja na Avali u koji je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije uložilo 47 miliona dinara da bi se poboljšala turistička ponuda tog mesta, otvoren je juče, 11. juna 2017. godine. Radovi na uređenju tog kompleksa površine 500 kvadrata počeli su u septembru prošle godine, i na mestu gde su bili parking i skladište, izgrađeno je igralište za decu, sportski tereni na otvorenom, etno-galerija, prodavnica suvenira i menjačnica.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je na Avali da ona postaje značajna turistička destinacija koju je ove godine u maju posetilo 10% više turista nego u maju prethodne, pranosi sajt Vlade Srbije.

- Ne samo da želimo da ovo bude turistička atrakcija, želimo da ovo bude i najveće beogradsko izletište i da što veći broj ekskurzija sa teritorije Srbije posećuje ovu lokaciju. Ministarstvo je u protekle dve godine za radove na Avalskom tornju obezbedilo 47 miliona dinara, Grad je obezbedio ozelenjavanje i infrastrukturu pratećih sadržaja, dok je JP Emisiona tehnika pomogla sopstvenim sredstvima - rekao je Ljajić.

On je naveo da će Avala, posle uređenja kompleksa, moći da privuče mnogo školskih ekskurzija, ali i veći broj stranaca koji će imati gde da razmene novac ili kupe suvenir.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je rekao da su do sada „nedostajali sadržaji" koji bi podstakli turiste da na Avali provedu više vremena.

- Ovo je deo naše strategije da privučemo više turista u Beograd jer je turizam izuzetno važna grana - kazao je Mali.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...