INFONET-468X60-BANNER

Muke Zemunaca zbog nelegalne gradnje

02.06.2017. | S.Vidačković | Novosti

Stanovnike Kordunaške ulice u Zemunu već godinu dana muči izgradnja nelegalnog objekta na broju 4 u ovoj ulici, koji je od maja prošle godine „porastao" na čak četiri sprata. Uprkos rešenju o obustavi i prekidu radova, gradnja je nastavljena.

- Građevinskom dozvolom od 23. maja 2016. godine investitoru Sinergija gradnja i nekretnine dozvoljava se izgradnja jednog sprata i potkrovlja - kaže G. B., prvi komšija.

- Zgrada u podzemnim radovima zauzima ceo plac bez ostatka, kopano je do same ivice, što je izazvalo pucanje zidova i sleganje zemljišta u susednim dvorištima. Ja sam sada „živ zazidan". Zbog te zgrade mi ne dopire svetlost u dvorište, ne znam da li je dan ili noć.

Prema rečima ogorčenih komšija, inspekcije su više puta obilazile gradilište, ali radovi izvođača ni za trenutak nisu prekidani. Sluha za problem „divlje" gradnje nije imala ni načelnica građevinske inspekcije u Zemunu, čije ime komšije pominju.

- Načelnica je odbijala sve naše prijave, nije htela da nas primi i uvek je imala neki izgovor. Gradska inspekcija i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture su tri puta slali nalog zemunskoj inspekciji da zabrani radove i uvek su dobijali odgovor da su radovi obustavljeni.

Iako je građevinska inspekcija 22. februara ove godine izdala rešenje o obustavi i prekidu radova, stanovnici Kordunaške ulice kažu da su radnike na gradilištu viđali i tokom maja.

- Sada je na zgradi pukao temelj, i to su prikrili duplim zidom i novom košuljicom na donjoj ploči. Radnici su dolazili i po noći, čuli smo mešalicu za beton u devet uveče. Dolazili su ovde i neki ljudi da gledaju stanove. Kupci nisu ni svesni koliko će ih ti stanovi kasnije skupo koštati.

Sa investitorom kako kažu iz Novosti nisu uspeli da stupe u kontakt, jer na njihovom internet-sajtu ne postoji kontakt-telefon niti e-mail adresa. Iako je trideset građana Kordunaške potpisalo peticiju o rušenju, kako kažu rogobatnog zdanja, u Opštini su im ponudili da se „nagode" oko iznosa odštete za ono što bi prouzrokovalo eventualno urušavanje ovog nelegalnog objekta. Potpisnici peticije su kategorični u svojim namerama i kažu da se ne bune iz hira, već iz straha, jer, kako kažu - ako je već sad pukao temelj, šta ih čeka kad na tu zgradu dođu fasada, instalacije, stolarija, nameštaj?

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;