INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Rekordna godina po broju građevinskih dozvola

08.05.2017. | Beoinfo

Tekuća godina će biti rekordna po broju izdatih građevinskih dozvola, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić gostujući na televiziji Pink.

Vesić je precizirao da je od 1. januara do 1. maja izdato 240 lokacijskih dozvola, koje prethode građevinskim, 43 građevinske dozvole i ukupno 457.929 kvadrata čija je investicona vrednost oko 13,5 milijardi dinara.

- To jasno govori da je pokrenut investicioni točak koji nije lako pokrenuti jer se ne odlučuju ljudi da tek tako milione evra investiraju negde i za takve odluke treba stvoriti klimu. U tome nam jem puno pomogla Vlada Srbije donošenjem Zakona o planiranju i izgradnji, Zakonom o radu i generalno političkom stabilnošću koje imamo u Srbiji – istakao je gradski menadžer.

On navodi da je zadovoljan promenom pravaca razvoja Begorada i dodaje da se glavni grad sada prvi put u svojoj istoriji spušta na reke.

Vesić je ukazao da Beograd ima 200 kilometara obale što je, kako je rekao, više nego neke zemlje koje izlaze na more, a neiskorišćene su.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

Gradski menadžer je ocenio da grad može da bude čistiji i najavio da će do kraja godine biti završena obnova 97 fasada. Prema njegovim rečima, za narednu godinu je planirana obnova još 200 fasada.

Navodeći da je važno da grad bude komforan za ljude, Vesić je rekao da u centru grada nedostaje oko 5.000 parking mesta, te da sve metropole imaju taj problem, a Beograd će uvesti i javne bicikle i imati preko 100 kilometara biciklističkih staza.

Vesić je najavio da će rekonstruisana garaža na Obilićevom vencu biti puštena u rad 1. jula.

- Biće pušetna sa delom ulice Masršala Birjuzova, od Carice Milice do prolaza iza garaže. Drugi deo uluce od garaže do zelenog venca biće pušten prvog avgusta - precizirao je Vesić.

Gradski menadžer je potvrdio da Grad ima više od 70 projekata i ujedno naglasio važnost građevinske industrije.

- Važno je da kada se gradi, da se ne govori samo o gradskim već i o privatnim projektima, što je takođe deo izgradnje. I šoping mol, i privatne zgrade ili hoteli...Mislim da i oni koji su najveći kritičari naše aktivnosti u gradu ne mogu da ne priznaju da se zaista u Beogradu puno gradi – zaključio je Vesić.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;