Uskoro radovi na uređenju Skadarlije

29.03.2017. | Beoinfo

Povodom početka radova na sanaciji Skadarske ulice i rekonstrukciji Skadarlijske česme i platoa, juče (28.03.2017) je u Kući Đure Jakšića održan sastanak  predstavnika Grada Beograda, Gradske uprave i nadležnih službi i preduzeća sa ugostiteljima iz ove boemske četvrti i predstavnicima Društva za očuvanje, uređenje i razvoj Skadarlije.

Imajući u vidu značaj Skadarlije, jedinstvene prostorne kulturno-istorijske celine i mesta koje poseti gotovo svaki strani i domaći turista tokom boravka u Beogradu, kao i potrebu da se ne ugrozi predstojeća turistička sezona i rad ugostitelja, prihvaćen je predlog v.d. sekretara za privredu Milinka Veličkovića da se radi u fazama, da sledeće nedelje počnu radovi na rekonstrukciji Skadarlijske česme, a u septembru radovi na sanaciji Skadarske ulice, kako bi Skadarlija spremno dočekala brojne posetioce i turiste i zasijala punim sjajem za novogodišnje praznike, kada se očekuje najveći broj posetilaca i turista.

Milutin Folić, pomoćnik gradonačelnika i glavni urbanista, informisao je prisutne o naporima na ukupnom uređenju grada, istakao potrebu uvažavanja specifičnosti Skadarlije kao zaštićene ambijentalne celine i najavio da će Opština Stari grad, u saradnji sa Gradom Beogradom, turističkim i ugostiteljskim radnicima, izraditi poseban projekat za bašte ugostiteljskih objekata u Skadarliji.

Prema rečima v.d. sekretara za privredu Milinka Veličkovića, saradnjom grada i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija obezbeđena su finansijska sredstva i najavljen početak sanacije ove ulice, rekonstrukcija Skadarlijske česme i platoa i postavljanje novog mobilijara primerenog zaštićenoj ambijentalnoj celini i jednoj od najznačajnijih turističkih atrakcija. On je istakao značaj uređenja Skadarlije za Beograd kao glavni grad, najveći kulturni i poslovni centar, turističko mesto prve kategorije i najznačajniju domaću turističku destinaciju, imajući u vidu da je turizam za Beograd, kao i za druge velike gradove u svetu, jedna od najperspektivnijih i najznačajnijih privrednih grana.

Darko Glavaš, v.d. sekretara Sekretarijata za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima, dao je informaciju o najavljenim radovima i spremnosti gradskih službi da u koordiniranim aktivnostima obezbede brzo i efikasno obavljanje radova i funkcionalni pristup objektima.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 04.08.2020.
Dobar dan, želim da odradim izolaciju krova...
Шумадинац 03.08.2020.
Да ли заиста нема никог ко би сагледао неоп...
Maja 31.07.2020.
Molim vas za cenu izolacije penom po m2 za ...
Aco 25.07.2020.
Da se moze graditi od ove cigle pečenjara.
Daniel Zebeljan 25.07.2020.
Koristio bi penu u brodogradnji.Kome se obr...