INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Uskoro rekonstrukcija Miletićeve ulice u Novom Sadu - biće zatvorena više meseci

21.02.2017. | 021.rs

Ulica Svetozara Miletića u centru Novog Sada ove godine će više meseci biti zatvorena, jer će uskoro početi njena rekonstrukcija. U Upravi za građevinsko zemljište i investicije za 021.rs navode da su trenutno u toku pripremne aktivnosti za pokretanje javne nabavke kojom će biti izabran najpovoljniji izvođač radova, a da će tek po okončanju postupka biti poznato kada će radovi početi i završiti se, kao i kolika će biti tačna vrednost ove investicije.

Radovi u Miletićevoj ulici će se odvijati u delu koji je otvoren za saobraćaj, odnosno u delu od Ulice Jovana Subotića do Grčkoškolske i podrazumevaće izgradnju saobraćajnih površina, rekonstrukciju vodovoda i kanalizacije i izgradnju javnog osvetljenja.

- Ulica je opremljena svim komunalnim instalacijama, međutim postojeći vodovod je star, te je potrebna njegova rekonstrukcija, kao i rekonstrukcija kućnih i slivničkih priključaka. Ulica Svetozara Miletića je delimično osvetljena sa zastarelim svetiljkama koje nisu energetski efikasne, te je potrebno postaviti i novo javno osvetljenje. Projektom je predviđena izgradnja novih saobraćajnih površina dve različite širine i to od 5,5 metara na deonici od Ulice Jovana Subotića do kraja Trifkovićevog trga u dužini od 210 metara i 3,5 metara od Trifkovićevog trga do Grčkoškolske ulice u dužini od 120 metara. Celom dužinom planirane su pešačke staze sa obe strane ulice. Površinsko odvodnjavanje obavljaće se tako što će se prikupljati voda uz pomoć poprečnog i podužnog pada do slivnika koji će biti locirani van kolovoza - navode u Upravi za građevinsko zemljište i investicije.

Kako kažu, kućni i slivnički priključci će biti rekonstruisani i povezani na postojeći kolektor, a krak vodovodne mreže će takođe biti rekonstruisan i to u delu od Ulice Jovana Subotića do Grčkoškolske sa povezivanjem na postojeći vodovod.

- U okviru radova na uređenju Miletićeve ulice postaviće se 14 fenjera koji se montiraju na fasade objekata. Vrsta svetiljki i način osvetljenja u potpunosti će se uklopiti u vrstu i način osvetljenja okolnih ulica - kažu u Upravi za građevinsko zemljište i investicije.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;