INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Beograd dobija novi hotel u centru

01.02.2017. | B92

Vlasnik Industrije mesa „Matijević" Petar Matijević planira da poslovnu zgradu „Jugoeksporta" u centru Beograda preuredi u hotel. On je kazao da u rekonstrukciju te zgrade planira da uloži između tri i četiri miliona evra, a da se očekuje da će hotel koji će se zvati „Centar Beograd“ biti otvoren do kraja ove godine.

Prema rečima Matijevića, trenutno se priprema projekat obnove fasade nekadašnje zgrade „Jugoeksporta“, koja ne sme da se izmeni, jer je pod zaštitom države, a traže se i arhitekte koje će raditi enterijer.

Hotel će, kako je istakao, imati četiri zvezdice, 65 soba, svoja parking-mesta i u njemu će biti zaposleno oko 40 radnika.

Matijević je naglasio da je isplatio celokupnu sumu predviđenu ugovorom od 7,3 miliona evra i da je overio ugovor o kupovini, negiravši informacije koje su se pojavljivale da je prodaju preko suda osporila Alfa banka.

- Ovaj hotel u Beogradu će biti naš peti hotel, jer već imamo tri hotela u Novom Sadu i jedan u Zrenjaninu - rekao je vlasnik industrije mesa „Matijević".

Zgrada „Jugoeksporta“, koja ima 5.500 kvadratnih metara, kupljena je krajem decembra prošle godine.

Nekadašnja zgrada „Jugoeksporta“ u beogradskoj Kolarčevoj ulici je sazidana 1923, po projektu Matije Bleha. Nuđena je nekoliko puta na prodaju, prva procena je bila da vredi 20 miliona evra, ali je cena zgrade padala posle svake neuspešne licitacije.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


BAUDER
BAUDER
NOVI BEOGRAD
www.bauder.rs

SET
SET
ŠABAC
www.set.rs

LHR
LHR
NOVI BEOGRAD
www.lhr.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;