INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Divlja gradnja na Voždovcu

20.01.2017. | M.Stanojković | Novosti

Zidine četvorospratnice užurbano niču u Ulici Milovana Marinkovića 27 na Voždovcu, iako za radove investitor nema potrebne dozvole. Ovaj objekat započet je u novembru, a ni tri meseca posle, table sa imenom neimara nema ni na vidiku, pa stanari ovog kraja samo licitiraju sa imenima potencijalnih graditelja.

Iz Opštine Voždovac je potvrđeno da dozvolu za gradnju nisu izdali, te da je građevinska inspekcija, po prijavi, 23. decembra donela rešenje o uklanjanju i zatvaranju gradilišta.

Ekipa Novosti obišla je gradilište, koje je uprkos donetom rešenju, nesmetano radilo. Na terenu je desetak radnika bez kacige i adekvatne zaštitne opreme obavljalo započeti posao, neupućeni o detaljima gradnje. Takođe, na terenu nije bilo ni slova o investitoru, izvođaču radova, kao ni datumu početka i roku za završetak radova.

Osim što gradnja nije transparentna i bez „papira", skele na bočnim zidovima zgrade „priljubile" su se uz susednu zgradu, pa na taj način nije ispoštovana zakonska obaveza da između „komšijskih" objekata mora da bude rastojanje od najmanje 1,5 metara.

- Ne mogu da verujem da je njemu dopušteno da prezida i unakazi jedan od retkih preostalih krajeva sa privatnim kućama u Beogradu - kaže sugrađanin. - Radnici su tu i danju i noću, kako bi se što pre završio posao. Na zgradu je nadogradio još dva sprata, pa jedino ovaj objekat štrči i odudara od ostalih kuća. A čuli smo da je kupio još jedan plac u susednoj ulici, Koste Jovanovića 25, gde očigledno namerava da sazida sličan objekat.

Od komšija, a ni od majstora koji su angažovani na radovima, ekipa Novosti nije uspela da sazna podrobnije informacije o investitoru. Šef gradilišta nije bio na „zadatku", a nelegalna gradnja, osim kršenja zakona, još jednom dovodi u pitanje i bezbednost angažovanih radnika.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;