INFONET-468X60-BANNER

Obnova Muzeja pozorišne umetnosti u Beogradu na proleće 2017.

17.01.2017. | eKapija

Obnova temelja Božićeve kuće u Gospodar Jevremovoj ulici u Beogradu, u kojoj je smešten Muzej pozorišne umetnosti Srbije, trebalo bi da počne ovog proleća, isto kada i izgradnja platforme za osobe sa invaliditetom. Za taj posao Ministarstvo kulture i informisanja već je odobrilo 3,5 miliona dinara.

- Radiće se na obnovi pukotina na zidovima objekta i drenaži temelja. Očekujemo da će ceo posao biti završen za pet nedelja, ali najpre treba da bude raspisana javna nabavka i izabran izvođač radova - ističe Momčilo Kovačević, direktor muzeja, najavljujući da bi 2018. godine mogla da počne i adaptacija dela prostora u depou muzeja u Ulici kralja Petra, koji ova ustanova iznajmljuje od Skupštine grada.

Smešten je u jednoj od najstarijih privatnih, sačuvanih kuća u Beogradu, koja je sagrađena 1836. godine i pod zaštitom je Zavoda za zaštitu spomenika kulture. Objekat nikada nije u celosti obnovljen. Renovirani su prostor za tribine i prezentacije, sređena je drvenarija, zamenjen je krovni pokrivač, koji je prokišnjavao, postavljeni su novi oluci, ofarban je brodski pod.

Problem je što zgrada i dalje tone, pa su nadležni iz muzeja pre tri godine Ministarstvu kulture predali projekat za sanaciju temelja.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;