U Vranju za tri meseca lagalizovano 116 objekata

06.12.2016. | Beta

Načelnik gradske uprave u Vranju Dušan Aritonović izjavio je juče (05.12.2016) da je u poslednja tri meseca na području administrativne teritorije grada legalizovano 116 objekata. On je rekao da je od početka primene Zakona o ozakonjenju u Vranju legalizovano ukupno 271 objekata, a da je od tog broja u poslednja tri meseca od kada teren obilaze komisije za popis, legalizovano 116 objekata.

Aritonović je rekao da je na području grada Vranja do početka decembra popisano ukupno 11.300 objekata, među kojima je bio mali procenat nelegalno sagrađenih, kao i da do sada gradska uprava nije dobila nijedan prigovor građana oko postupanja članova komisije za popis nelegalno izgrađenih objekata na terenu.

U cilju iskorenjivanja nelegalne gradnje lokalna samouprava u Vranju je krajem avgusta formirala 49 Komisija za popis nelegalno izgrađenih objekata na teritoriji grada Vranja, koje su počele obilazak terena kako bi se njihovi članovi na licu mesta uverili koliko ima nelegalno izgrađenih objekata.

Obaveza članova komisija je da obiđu sva domaćinstva u Vranju i okolnim mestima i da kod svakog domaćinstva provere papire vezane za zatečene stambene objekte, da bi utvrdili da li je objekat legalan.

Najčešći slučajevi nelegalne gradnje u Vranju odnose se na to da je neko dobio dozvolu za jedan objekat a da ga je zatim nelegalno nadograđivao ili da su pravljeni pomoćni objekti za koje vlasnik nema dozvolu.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...
Milan 07.09.2020.
Prave prototip koji će moći da skladišti 1k...
Vesna 01.09.2020.
Sadasnji put Paracin-Zajecar-Negotin prolaz...