Kasne rekonstrukcije dve škole, rok probijen čak dva puta

24.11.2016. | B.Borisavljević-J.Novaković | Novosti

Ni posle dve i po godine, od kada je izgoreo krov izdvojenog odeljenja OŠ „Mića Stojković" u Dražnju, ne nazire se kraj radova. Umesto da su se 1. septembra đaci uselili u nove učionice, kako je bilo najavljeno, očekuje se raspisivanje novog tendera, jer po objašnjenju nadležnih „investitor nije završio sve ugovorene radove na objektu". Slična situacija je i u OŠ „Vojvoda Stepa" u Kumodražu. Prvobitni rok od šest meseci istekao je proletos, kao i sledeći - 1. septembar.

Škola u Dražnju je oštećena u požaru u martu 2014. godine. Tek naredne godine pojavili su se majstori. Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu angažovao je grupu ponuđača firme Sloga construction d.o.o. i Termogama d.o.o. sa sedištima u Kragujevcu kao izvođače radova. Vrednost ugovora bila je 30.935.238 dinara sa obračunatim PDV.

Slika. Izvođenje radova (foto P.Milošević)

Nadzorni organ Arhiform, koji je bio zadužen za nadgledanje radova, dao je tada saglasnost da se izvođaču produži rok za mesec i po dana. Prema tome, zgrada je trebalo da bude završena do 19. februara ove godine.

U odgovoru Sekretarijata za obrazovanje se navodi da će za završne radove u školi u Dražnju biti angažovan novi izvođač. Kako saznajemo, razlog je što je 70 odsto objekta zahvaćeno vlagom. Procedura javnog tendera može da potraje i nekoliko meseci, pa je moguće da će oko 60 učenika i ovu celu školsku godinu biti „podstanari" u matičnoj školi u Umčarima.

- Izgradnja novog krila OŠ „Vojvoda Stepa" u Kumodražu je u završnoj fazi - kažu u Sekretarijatu za obrazovanje. - Ostalo je da se postavi parket u fiskulturnoj sali, a u toku je izgradnja trafostanice, kao i priključivanje objekta na vodovodnu i kanalizacionu mrežu. Očekuje se da će škola biti priključena na EDB mrežu do kraja novembra. Posle završetka ovih radova sledi tehnički prijem objekta i dobijanje upotrebne dozvole.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mladen 20.08.2019.
Mogao je put za Cacak i preko Panceva, srec...
Nikola K. 12.08.2019.
Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je ...
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...
Dragana Tošić 27.06.2019.
Poštovani, molim Vas za kontakt firme u S...
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...