INFONET-468X60-BANNER

Raspisan tender za uređenje centra Beograda

05.10.2016. | eKapija

Beogradski Trg Republike trebalo bi uskoro da postane isključivo pešački, sa izuzetkom vozila javnog gradskog saobraćaja i kretanja biciklista.

Da bi se ovo ostvarilo potrebno je obezbediti alternativne pravce za saobraćajne tokove koji su ukinuti, što će podrazumevati izmenu trasa i rekonstrukciju okolnih saobraćajnica, a pre svega proširenje Makedonske i Kolarčeve ulice.

Beograd (www.pixabay.com)

Prvi koraci ka realizaciji ovakvih planova već su načinjeni. Direkcija za gradsko građevinsko zemljište i izgradnju Beograda raspisala je tender za izvođača tehničke dokumentacije za uređenje Trga Republike. Planirano je da ovaj posao bude završen za 210 dana, a zainteresovani projektanti trebalo bi da dostave ponude do 3. novembra.

Prema zahtevima u konkursnoj dokumenatciji, Francuska ulica se popločava i zatvara za saobraćaj na delu od Braće Jugovića do Trga, a svojim delom prema potezu saobraćajnica Kolarčeva-Makedonska, Trg se proširuje na deo postojeće trase Kolarčeve.

Za trasu ovog saobraćajnog poteza potrebno je uraditi Idejno rešenje. S obzirom na to da se deo Makedonske od Trga Republike do Ulice Dečanske proširuje za jednu saobraćajnu traku, u novoprojektovanom rešenju ovaj deo treba da ima po dve saobraćajne trake po smeru, a predviđena širina kolovoza je 12 m.

Prostor Trga Republike popločaće se kamenim i granitnim pločama u kombinaciji sa sitnom kamenom kockom stranice 10 cm, po uzoru na Knez Mihailovu ulicu, a ukupno je predviđeno popločavanje 13.667,32 kvadrata.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;