INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Grade Krnjaču-ruše zakone

17.06.2016. | M.Lj. Popović i S.Sretenović | Novosti

Samo nekoliko kilometara udaljeno od centra grada, naselje Krnjača prava je Meka „divljih“ investitora. Nelegalne zgrade, kuće i poslovni prostori niču bez ikakvog plana i reda, a nesavesne investitore, izgleda, ne mogu da zaustave ni inspekcije.

U naselju „Partizanski blok“ ekipa Novosti zatekla je nekoliko gradilišta bez ikakvih podataka o tome ko ih investira, da li imaju građevinsku dozvolu, i kada će radovi biti završeni. Čak ni radnici nisu znali da odgovore na pitanje za koju firmu rade, ali su ubeđeni da se sve radi po propisima.

- Nas je unajmio Jovica Todorović, ali ne znamo kako se zove njegovo preduzeće - rekli su neimari. - Počeli smo da gradimo u februaru, a rekao nam je da zgrada treba da bude gotova do avgusta. Mi ovde sigurno radimo po zakonu.

Da ipak nije sve po zakonu, uveravaju žitelji Krnjače, koji su zbog ovog investitora više puta zvali građevinsku inspekciju.

- Nelegalna gradnja je uobičajena pojava u našem mestu - kaže Sandra J., koja živi u porodičnoj kući u „Partizanskom bloku“.

- Pojedini investitori su, međutim, toliko bahati da se oglušuju i o rešenja nadležnih organa. Naime, gradilište izvesnog Todorovića je inspekcija više puta zatvarala, jer nema potrebne dozvole. Bez obzira na zabrane, on i dalje zida objekat - rekli su.

I u sledećoj ulici se nalazi objekat u izgradnji koji nema obaveznu tablu sa podacima o dozvoli i investitoru. Radnici su na ovom mestu bili otvoreniji, pa su rekli da njihov poslodavac planira da prvo izgradi celu zgradu, pa da naknadno pribavi potrebne dozvole.

Objasnili su da rade za izvesnog Ivicu, ali ne i sa kojom firmom su potpisali radne ugovore.

U Sekretarijatu za inspekcijske poslove, koji je nadležan za kontrolu zidanja objekata, iz Novosti su ostali uskraćeni za odgovor na pitanje zašto niko ne sankcioniše „divlju“ gradnju u Krnjači. Ni u Opštini Palilula nemaju objašnjenje za činjenicu da investitori na njihovoj teritoriji dižu višespratnice bez ikakvih dozvola.

Da na levoj obali Dunava gradi ko kako hoće dokazuje i jedna zgrada na Zrenjaninskom putu koja je postavljena tik pored druge. Razmak između zidova dve višespratnice nije ni pola metra. Drugi objekat blizu osnovne škole je sagrađen tako nevešto da se stanovnici okolnih kuća plaše da će se svakog časa srušiti.

 

Komentari: 1

Mile 17.06.2016 13.59.19

Drugacije ne moze!!! Jer prakticno je nemoguce krenuti u krnjaci nesto da radis jer je potrebno milion dozvola, i preterano je zakomplikovano, sve se svodi na to da vas opstina opeljesi pre pocetka radova, za novac koji je potreban za dozvole jedne kuce mozete da kupite vikendicu u predgradju

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;