Vetroelektrana na Možuri kod Bara niče za godinu i po dana

19.05.2016. | eKapija

Prva investicija u Crnoj Gori sa Malte vredna je 80 mil EUR, a za godinu i po dana biće izgrađena vetroelektrana na Možuri. To je rezultat intenzivnih razgovora premijera Mila Đukanovića i Džozefa Muskata i veoma dobre saradnje dve države.

Đukanović je kazao da je prva tranša vredna 15 mil EUR već opredeljena, i da će sve biti završeno za oko godinu i po. I administrativni detalji za projekat na Možuri, gotovo su završeni, kazao je premijer Malte Džozef Muskat nakon sastanka sa Đukanovićem.

Ekonomska saradnja dve geografski nevelike države Malte i Crne Gore, sa važnim spoljnopolitičkim uspesima i daljim ciljevima, ima značajne potencijale. Prva malteška strana direktna investicija ide u crnogorsku energetiku - u vetroelektrane na Možuri. Taj projekat biće gotov za godinu i po i administrativna priprema je pri kraju.

Milo Đukanović je rekao da je ovaj projekat značajan za Crnu Goru zato što upravo na Krnovu i Možuri po prvi put realizuje projekte proizvodnje električne energije iz novih zdravih zelenih izvora sa osloncem na energiju vetra.

- Energetika je oblast u kojoj će se naša uspešna saradnja ogledati. Projekat vetroelektrana čiju gradnju ćemo finansirati u narednim sedmicama, učiniće nas ponosnim partnerima Crne Gore, koja teži obnovljivim izvorima energije - kazao je Džozef Muskat.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Lepa 24.02.2020.
Po istom principu brzine odbijati od legali...
Staviće bučne tramvaje umesto tihih trolejb...
Denis 14.02.2020.
Molim vas za informaciju koja je cena izola...
Dejan 11.02.2020.
De se moze kupiti alat i materijali za ovaj...
Molan 08.02.2020.
cena vakum lifta ,izvodjac u Srbiji. Sprat...