INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Počeli radovi na rekonstrukciji garaže "Obilićev venac"

19.04.2016. | Tanjug

U garaži na Obilićevom vencu počeli su radovi na rekonstrukciji i nadogradnji objekta, koji će pozavršetku radova imati 809 mesta za parkiranje.

Radovi, koje sa 550 miliona dinara finansira „Parking servis“ iz sopstvenih sredstava, traćaje deset meseci, a biće sanirani i ojačani temelji i stubovi, garaža će dobiti novu fasadu, i nakon rekonstrukcije imaće 20.000 kvadrata.  

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, koji je obišao početak radova, rekao je da je obnova garaže važna, jer će u sledeća dva meseca početi radovi na obnovi Obićevog venca, koji će biti pretvoren u pešačku zonu, pa će vozila umesto u ulici, moći da se parkiraju u garaži.

- U garažu nije mnogo ulagano četiri decenije, od kada je izgrađena, sada će dobiti još dva nivoa i 220 novih parking mesta i biće ponos ovog dela grada – rekao je Mali.

On je istakao da će u garaži biti uvedeni punjači za električne automobile, kao i lift za osobe za invaliditetom.

- Nećemo stati na ovome, obnavljamo garaže na Zelenom vencu i u Masarikovoj, jer želimo da Beograđani i gosti grada imaju lepa, normaln i uredna mesta za parkiranje – rekao je Mali.

Uz napomenu da su parking mesta veliki problem grada, gradonacelnik je rekao da su identifikovane 103 lokacije u blokovima na Novom Beogradu, gde se mogu napraviti mesta za parkiranje.

- Radimo sa građanima, slušamo njihove sugestije, kako bismo rešili gorući problem parkiranja u gradu – rekao je Mali i dodao da će sistem senzora, koji je uveden na Vračaru, biti uveden i u druge delove grada, da građani na info-tablama mogu da vide ima li slobodnih mesta, umesto da lutaju po ulicama.

Mali je najavio i da se za desetak dana očekuje završetak projekta i građevinska dozvola za garažu na Studentskom trgu, dok se sa „Evropskom bankom za obnovu i razvoj“ (EBRD) radi na projektu i dokumentaciji o JPP za pet podzemnih garaža.

Direktor „Parking servisa“ Andrija Čupković rekao je da će garaža u Masarikovoj biti potpuno rekonstruisana od kraja godine.

- Imamo garancije od izvođača radova da u narednih 15 godina nećemo imati nikakve investicije i moći ćemo sredstava da uložimo u nove projekte i nadam se da građani primećuju gde ide novac koji daju za parkiranje – rekao je Čupković.

Zbog radova na rekonstrukciji od danas su zatvoreni ulaz i izlaz iz garaže u Ulici maršala Birjuzova i ulazak je moguć samo iz ulice Obilićev venac. Tokom prve faze radova u funkciji neće biti prva dva nivoa garaže.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;