INFONET-468X60-BANNER

Osam ponuđača bi da radi "Prokop"

22.03.2016. | N. V. | Novosti

Za izgradnju pristupnih saobraćajnica sa infrastrukturom i mostovskom konstrukcijom Železničkoj stanici „Beograd-Centar“ zainteresovano je osam ponuđača. Prema podacima „Direkcije za gradsko građevinsko zemljište i izgradnju grada“, za radove na „Prokopu“ u prvoj fazi prijavilo se više uglavnom domaćih građevinskih preduzeća, kao grupni ponuđači. A među zainteresovanima za ovaj posao je i austrijski „Strabag“.

U prvoj grupi ponuđača su „Ingrap-Omni“, „Euro-asfalt“, „Mičelini“, „Graditelj-Beograd“. Sledeći su „Millenium team“, „Deneza M inženjering“, JKP „Beogradput“. Za njima su „KESZ International“, GP „Mostogradnja“, „Kredo“, „Green Decor“, „Lapa“, „Bami inženjering“. Za radove su zainteresovani i stari poznavaoci „Prokopa“ – „Energoprojekt-Niskogradnja“ i „Energoprojekt-Urbanizam i arhitektura“.

www.pixabay.com

Posao bi hteli i „Unogradnja VV“, GP „Planum“, DC „Energocoop“, „Naturalist“, kao i stranci udruženi sa domaćim neimarima – „Strabag“, „Vojvodinaput-Pančevo“, „Strabag AG“, „Bašta biro“. U nadmetanju za još jedno gradilište je i „MBA-Ratko Mitrović niskogradnja“ zajedno sa firmom „Cvetnik“. I poslednji su „Meta Balkan“, „Bauwesen“, „Intramont“, „Kompresor ING“, GIP „Konstruktor“.

- S obzirom na to da se prilikom otvaranja utvrđuje samo formalna ispravnost pristiglih ponuda, izveštaj o pregledu pristiglih ponuda, uključujući i ponuđene cene, biće poznat po donošenju odluke o najpovoljnijem ponuđaču, a na osnovu izveštaja Komisije za javnu nabavku – kažu u „Direkciji za gradsko građevinsko zemljište“.

Inače, javnom nabavkom su obuhvaćeni radovi na izgradnji puteva, raskrsnica, cevovoda za vodu i kanalizaciju, izgradnja mostova, potpornih zidova, postavljanje putne saobraćajne signalizacije...

Prilaz sa auto-puta

Prva faza pomenutih radova uključuje izgradnju saobraćajnog i putničkog prilaza sa auto-puta E-75 i obodnih gradskih saobraćajnica, prateće infrastrukture, kao i stanične zgrade. U prvoj fazi radova završiće se već probijeni podvožnjak ispod Bulevara mira. Za početak, koristiće se i postojeći prilazi kod Hitne pomoći i iz Ulice Dragana Mancea, kod Partizanovog stadiona.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;