INFONET-468X60-BANNER

Beograd: Zgrada na kojoj je poginuo radnik ostaje bez dva sprata?

22.02.2016. | S. B. M. | Novosti

Nakon pogibije radnika, pre nešto više od mesec dana, tokom gradnje objekta na uglu Bulevara kralja Aleksandra i Bregalničke ulice, iz „Gradskog sekretarijata za inspekcijske poslove“ najavljeno je rušenje poslednja dva sprata na zgradi, pošto je, navodno, investitor odstupio od građevinske dozvole.

- U toku gradnje investitori i izvođač radova odstupili su od pravnosnažne građevinske dozvole izdate od „Sekretarijata za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda“, izgradivši dodatni i povučeni sprat – tvrdi Zagorka Panić iz „Sekretarijata za inspekcijske poslove“. - Doneto je rešenje o uklanjanju bespravno dograđenih delova objekta i ono se odnosi i na sve naknadno izvedene radove. Takođe, 19. januara ove godine donet je Zaključak o dozvoli izvršenja rešenja o uklanjanju, koji je uručen investitoru šest dana kasnije.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Iz „Sekretarijata“ navode i da je postupak pred ovim organom u toku, kao i to da građevinski inspektor vrši periodične kontrole, od kojih je poslednja bila pre desetak dana, i da nisu konstatovani radovi na objektu.

Reporteri „Novosti“ su obišli gradilište i na njemu zatekli investitora. Potvrdio je da majstora nema na građevini, a on je tu bio kako bi se uverio da je sve dobro obezbeđeno zbog olujnog vetra koji je duvao.

Slučaj završio na sudu

Gradski građevinski inspektor je 17. decembra 2015. doneo rešenje o obustavi gradnje, o koje se izvođač radova oglušio, te je protiv njega podneta prijava za pokretanje postupka zbog učinjenog privrednog prestupa. Takođe, protiv investitora podnet je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka 23. decembra.

Bune se stanari iz komšiluka

I komšije iz zgrade preko puta spornog objekta, tvrde da su radovi stopirani. Međutim, žale se da će im sporni spratovi na ovom novom modernom objektu zakloniti svu dnevnu svetlost. Ipak, ne ulaze u to da li investitor za njih ima dozvolu ili ne.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;