Donacija kompanije BASF Hemijskom fakultetu u Beogradu

20.11.2008. | BASF

Beograd, 20. novembar 2008. godine – Danas je u prostorijama Hemijskog fakulteta Univerziteta u Beogradu potpisan ugovor o donaciji vodeće svetske hemijske kompanije BASF namenjene za nabavku laboratorijske opreme neophodne za rad studentskih laboratorija i kompjuterske opreme koja će služiti za rad studentskih organizacija i elektronsko vođenje evidencije. Donacija iznosi 3.000 evra i deo je projekta kompanije BASF iz oblasti korporativne društvene odgovornosti čiji je cilj unapređenje istraživanja i nauke.

Ugovor su potpisali dekan Hemijskog fakulteta, profesor dr Živoslav Tešić, i direktor firme BASF Srbija d.o.o. Werner Längle, a potpisivanju ugovora je prisustvovala i dr Tanja Ćirković-Veličković, prodekan za nastavu. „Kao društveno odgovorna kompanija, BASF već nekoliko godina na globalnom nivou daje pozitivan doprinos društvenom razvoju tako što sprovodi programe korporativne društvene odgovornosti u sredini u kojoj posluje. U Srbiji smo sa ovim aktivnostima počeli prošle godine, sa ciljem da u naše poslovanje uključimo i širi drustveni aspekt i pomognemo razvoju i unapređenju društvene zajednice u kojoj smo poslovno angažovani. Drago mi je što smo ove godine u prilici da pomognemo Hemijskom fakultetu da kupovinom određene opreme obezbedi svojim studentima bolje uslove studiranja, a samoj ustanovi bolje uslove za rad”, izjavio je Werner Längle.

Komentarišući potpisani ugovor, profesor dr Živoslav Tešić, dekan Hemijskog fakulteta, rekao je: “ Veliko nam je zadovoljstvo da smo učinili prvi korak i uspostavili  saradnju. Kao što je poznato, BASF je svetski gigant u polju hemije. Hemijski fakultet je najznačajnija obrazovna i naučna srpska institucija, takođe u segmentu hemije. Obrazovanje mladih stručnjaka je naš prevashodni cilj, ali on nije u potpunosti ispunjen ako oni ne zauzmu odgovarajuća radna mesta i u hemijskoj industriji. Bilo bi nam drago kada bi u budućnosti naši diplomirani studenti nastavili ovu saradnju uključujući se i u neke razvojne i druge projekte BASF-a. ”

U okviru strategije korporativne društvene odgovornosti, sem donacije namenjene Hemijskom fakultetu, kompanija BASF je tokom 2008. pripremila niz projekata koji su bili realizovani u regionu centralne Evrope a namenjeni su naučnim i obrazovnim institucijama. Pored projekta sa Hemijskim fakultetom u Srbiji, slični projekti biće realizovani u Slovačkoj, Češkoj, Bugarskoj, Rumuniji, Poljskoj, Austriji, Mađarskoj, Hrvatskoj i Sloveniji.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...
TikiCar 25.04.2019.
Spominje se povezivanje NBG sa Rakovicom, a...
veselnik 13.04.2019.
"Služba za urbanizam koja će okupiti 10 str...
Ljubinka 09.04.2019.
Da li se na zidove koji su krecenim prajmer...
Maks 04.04.2019.
Političari treba da shvate da se autoput, o...