INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Mali: Investicije Beograda u 2016. godini 20 milijardi dinara (video)

09.12.2015. | Tanjug

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da će gradski budžet za 2016. godinu biti razvojni, najavljujući investicije u novoj godini od preko 20 milijardi dinara.

Mali je, na skupštini Stalne konferencije gradova i opština u Sava centru, podsetio da je deficit budžeta Grada Beograda krajem 2013. iznosio preko 20 odsto, a da će realan deficit sledeće godine biti ispod pet procenata.

- Politikom štednje smanjićemo deficit četiri puta...Budžet za sledeću godinu po svom karakteru biće razvojni, jer ćemo više od 23 milijarde dinara uložiti u kapitalne projekte, razvoj vodovoda, kanalizacije, asflatiranje i druge koji treba da poboljšaju kvalitet života u Beogradu – rekao je on.

Gradonačelnik je istakao da je pokrenut i projekat „Beograd na vodi“, da su formirane dve slobodne zone, u Obrenovcu i na Paliluli, i da se jednoj od tih zona očekuje polaganje kamena temeljca već u januaru.  

Prema njegovim rečima, uveliko se radi i na otvaranju Kancelarije za investicije, a investitorima će se pružiti brojne mogućnosti i svaka vrsta podrške za ulaganje.

- Do kraja godine potpisaćemo i prvi ugovor za javno-privatno partnerstvo (JPP) u oblasti javnog prevoza, vredan 500 miliona evra u narednih deset godina. U toku nam je i JPP za upravljanje otpadom, vredno 250 miliona evra – dodao je.

Sledeće godine je u planu, kako je naveo, izgradnja pet do šest podzemnih garaža, kao i JPP u oblasti prerade otpadnih voda, jer Beograd trenutno nema nijednu fabriku za tu namenu, a sva kanalizacija ide u Dunav i Savu.

- Hoćemo da gradimo i novu autobusku stanicu, a sebi smo stavili u zadatak da u narednih deset godina rešimo pitanje vodovoda i kanalizacije u glavnom gradu. U protekla dva meseca uveli smo i poboljšali kvalitet za više od 125 usluga koje građani koriste preko interneta – naveo je Mali.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /slučajan izbor/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;