INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Jadransko-jonski auto-put grade Kinezi

27.11.2015. | Tanjug

Ministar saobraćaja i pomorstva Crne Gore Ivan Brajović potpisao je u Pekingu Memorandum o razumevanju sa Ministarstavom transporta i infrastrukture Albanije i kineskom kompanijom CPCG, o realizaciji projekta izgradnje Jadransko-jonskog auto-puta po modelu privatno-javnog partnerstva.

Memorandumom su, kako je saopšteno iz crnogorske vlade, definisani uspostavljanje mehanizma saradnje između Crne Gore i Albanije i kompanije CPCG, i aktivnosti u cilju realizacije ovog projekta u Crnoj Gori i Albaniji, prenose mediji u Podgorici.

- Trajanje Memoranduma je ograničeno na 18 meseci sa mogućnošću produženja, u zavisnosti od zainteresovanosti potpisnika – navodi se u saopštenju Vlade Crne Gore.

Kompanija CPCG, osnovana 1995. godine, jedna je od najvećih privatnih kompanija u Kini. Njena osnovna delatnost je projektovanje i izgradnja infrastrukture, posebno saobraćajne (autoputevi, tuneli, luke i dr).

Potpisivanju Memoranduma su prisustvovali predsednik Vlade Albanjje Edi Rama, ministar održivog razvoja i turizma Crne Gore Branimir Gvozdenović i nacionalni koordinator Crne Gore za saradnju sa NR Kinom Goran Jovetić, navodi se u tekstu.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;