INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

"Buildcon" – domaća aplikacija za projektni menadžment na gradilištu

19.11.2015. | eKapija

Uvidevši da postoji veliki raskorak između glomaznih softverskih rešenja („Oracle Primavera“, „Microsoft Project“) i svakodnevnih dešavanja na svakom građevinskom projektu, tim stručnjaka iz Beograda započeo je 2014. godine rad na rešenju ovog problema.

Godinu dana kasnije rešenje je definisano i predstavljeno u formi web i mobilne aplikacije „Buildcon“ koja ima za cilj unapređenje funkcionisanja i organizacije samog gradilišta putem komunikacije, kolaboracije i konstantnog uvida u trenutna dešavanja.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Vođen činjenicom da enormna količina svakodnevne papirologije, veliki broj radnika, konstantne promene stanja materijala, dnevni progres, greške i prepravke dovode do propusta u komunikaciji među članovima tima koji rezultiraju zastojima u radu i neminovnim finansijskim gubicima, „Buildcon“ donosi prvo ozbiljno „cloud-based“ rešenje.

Aplikacija funkcioniše tako što svaki projekat ima zasebni „cloud drive“ sa svim potrebnim podacima i kompletnom komunikacijom. Svi članovi tima mogu pratiti radnu dinamiku putem mobilne aplikacije, slati radne naloge sa slikama i komentarima i dobijati obaveštenja za svaku aktivnost, kako bi mogli paravovremeno reagovati.

„Buildcon“ je kvalitetna i korisna alatka za praćenje i kontrolu rada na terenu koja ujedno povezuje kancelariju i gradilište. Konstantan uvid u stanje, ispunjeni rokovi i uštede, svakako čine ovu aplikaciju zanimljivim osveženjem u svetu građevine.

„Buildcon“ se integriše sa „Microsoft Projectom“ i za njegovo korišćenje nije potrebna nikakva obuka, što je dodatna olakšica.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;