INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Vesić: Rekonstrukcija Kalenić pijace na zahtev građana

16.11.2015. | Tanjug

Gradski menadžer Goran Vesić razgovarao je sa građanima Vračara o najavljenoj rekonstrukciji Kalenić pijace, i istakao da za uređenje beogradskih pijaca, među kojima je i Kalenićeva, Grad u narednoj godini izdvaja više od 400 miliona dinara.

Kako je saopštila Gradska uprava, Vesić je rekao da se rekonstrukcija Kalenić pijace radi na zahtev građan.

- Na vaš predlog doneli smo odluku da se rekonstruiše i uredi Kalenić pijaca. Do kraja godine počeće rekonstrukcija lokala koji okružuju pijacu i uređenje trotoara – rekao je Vesić.

Novim generalnim urbanističkim planom, koji će biti usvojen do februara sledeće godine, prema Vesićevim rečima, biće omogućeno da pijaca većim delom bude pokrivena.

JKP „Gradske pijace“, dodao je, mesecima priprema projekat nove pijace, koji će biti usvojen do sredine naredne godine, a odmah potom počinje i njena rekonstrukcija.

Prema Vesićevim rečima, Kalenić pijaca je srce Vračara i mesto na kojem se najbolje oseća stvarni gradski život.

- Nažalost, pijaca je decenijama zapuštena, a oko nje vlada komunalni nered. Odlučni smo da se to uredi – podvukao je Vesić, dodajući da Grad Beograd rekonstrukcijom Kalenić pijace nastavlja da uređuje Vračar.

Gradski menadžer je podsetio i da grad završava uređenje Cvetnog trga i gradi amfiteatar Mome Kapora, te da je za godinu dana uređeno više urbanih džepova.

Sledeće godine se, naveo je, stvaraju uslovi za uređenje Makenzijeve ulice od Slavije do Žičke, kao i Ulice Bore Stankovića, a Vračar će dobiti novu galeriju i pozorišnu scenu u Šumatovačkoj.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;