IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

"Agencija za investicije i stanovanje": U ovoj godini završeno niz važnih objekata

12.11.2015. | Beoinfo

- „Agencija za investicije i stanovanje“ je u ovoj godini finansirala je izgradnju nekoliko važnih projekata, a sledeće godine nastaviće se sa ovakvim trendom, pa će naš grad dobiti nove i sređene vrtiće i škole, nove zdravstvene ustanove i važne saobraćajnice – rekao je za „Beoinfo“ Luka Petrović, direktor „Agencije za investicije i stanovanje“.

On je istakao da je u ovoj godini finansirana rekonstrukcija tramvajske pruge, kontaktne mreže, kolovoza, trotoara i infrastrukture u Ulici vojvode Stepe (od Autokomande do Banjice), gradnja Ustanove za povremeni i privremeni boravak osoba sa smetnjama u razvoju „Predah plus” u Šekspirovoj ulici, sanacija i adaptacija trećeg sprata zgrade hirurgije u KBC „Dr Dragiša Mišović-Dedinje”, sanacija krova i zamena dela fasadne bravarije na drugom spratu Dečjeg kulturnog centra Beograda, kao i sanacija, adaptacija i rekonstrukcija zgrade Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić” na Zvezdari.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Planirano je da se do kraja ove godine završi  i sanacija i adaptacija objekta vrtića u kompleksu „Elektronske industrije“ u Zemunu. U proceduri su nabavke za izvođenje radova na izgradnji objekata stambenog kompleksa u Ovči (pripremni radovi nasipanja terena su završeni), zdravstvene stanice u Malom Mokrom Lugu, zameni fasadne bravarije na niskom prizemlju, prizemlju, prvom i delu drugog sprata objekta Dečjeg kulturnog centra, završetku izgradnje kombinovane dečje ustanove u naselju Altina i sanaciji, adaptaciji i rekonstrukciji Osnovne škole „Dragojlo Dudić” u Malom Mokrom Lugu. Planirano je i da se do kraja godine urade projekti za izgradnju više objekata socijalnog i pristupačnog stanovanja u Kamendinu, rekonstrukciju objekta u Resavskoj 40b za potrebe Muzeja grada Beograda, izgradnju novog krova Doma zdravlja „Obrenovac” i rekonstrukciju i dogradnju Osnovne škole „Svetislav Golubović Mitraljeta” u Batajnici – kazao je Luka Petrović.

On je najavio da će u toku naredne godine biti nastavljeni radovi na sanaciji i adaptaciji Muzeja Jovana Cvijića, na izgradnji druge faze sekundarne mreže sistema za navodnjavanje poljoprivrednog zemljišta u Grockoj, izgradnji stambenog objekta na lokaciji zapadno od Ulice dr Ivana Ribara, infrastrukturnom uređenju stambenog kompleksa u Ovči, izgradnji objekta za prečišćavanje otpadnih voda u Ovči, adaptaciji, na sanaciji i rekonstrukciji objekata računovodstva i nove bolnice i rekonstrukciji liftova u centralnoj zgradi KBC „Zemun”, kao i adaptaciji i sanaciji otvorenog stadiona SRC „Tašmajdan” (druga faza).

- Planirano je da se sledeće godine rekonstruiše Bulevar oslobođenja, od Slavije do Veterinarskog fakulteta, sa uređenjem Trga Slavija, Ruzveltova i Ulica Mije Kovačevića (od Vukovog spomenika do Omladinskog stadiona), gradi zdravstvena stanica u Oplenačkoj ulici u Kneževcu, saniraju otvoreni bazeni u SC „Novi Beograd”, sanira mala sala i urade preostali radovi u okviru kompleksa „Kombank arena” i uradi rekonstrukcija, sanacija i adaptacija dela objekta Pozorišta „Boško Buha” – istakao je direktor „Agencije za investicije i stanovanje“.

Prema njegovim rečima, u 2016. godini biće urađeni i projekti za izgradnju Gradske galerije na Kosančićevom vencu, izgradnju kombinovane dečje ustanove sa centralnom kuhinjom u Ovči, rekonstrukciju i sanaciju OŠ „14. oktobar” u Kneževcu, dogradnju OŠ „Sava Šumanović” u naselju Altina, izgradnju fiskulturne sale i rekonstrukciju i adaptaciju postojećeg objekta OŠ „Dositej Obradović” na Umki i rekonstrukciju ulica Kraljice Marije, 27. marta, Džordža Vašingtona i Cara Dušana. Sledeće godine uradiće se i projekti za rekonstrukciju, adaptaciju i sanaciju Centralne kule na Starom sajmištu, Osnovne škole „Dr Arčibald Rajs” na Paliluli, Osnovne škole „Stevan Sinđelić” na Zvezdari, Treće beogradske gimnazije, kao i projekti za sanaciju, adaptaciju i rekonstrukciju objekata SRC „Pionirski grad” na Čukarici.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


ATM
ATM
SUBOTICA

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.com

PIRAMIDA
PIRAMIDA
SREMSKA MITROVICA
www.piramidasm.rs

LHR
LHR
NOVI BEOGRAD
www.lhr.rs

ČELIK
ČELIK
BAČKI JARAK
www.celikdoo.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;