INFONET-468X60-BANNER

Grad Beograd pridržava se zakona o eksproprijaciji

10.11.2015. | Tanjug

- Grad Beograd se u postupku eksproprijacije zemljišta za izgradnju fabrike za preradu komunalnog otpada u Vinči striktno pridržavao odredaba zakona i propisanih procedura i to će i nadalje činiti – saopšteno je iz „Direkcije za upravljanje otpadom“.

Kako se navodi, „Direkcija“ je reagovala povodom nezadovoljstva vlasnika zemljišta ponuđenom cenom otkupa, a Grad Beograd je, u cilju realizacije tog projekta, planirao proširenje površine postojeće deponije i doneo novi plan detaljne regulacije deponije te započeo postupak eksproprijacije neophodnog zemljišta u skladu sa Zakonom o eksproprijaciji.

Ilustracija (www.pixabay.com)

U skladu sa navedenim zakonom, izvršena je i procena vrednosti od nadležnog poreskog organa i u okviru rasprave vlasnicima ponuđena parcela, a po službenoj dužnosti, od zvaničnih organa Grada Beograda pokrenut je vanparnični postupak pred nadležnim sudom za sve koji nisu bili zadovoljni ponuđenom cenom.

„Direkcija za upravljanje otpadom“ navodi da će oni koji su nezadovoljni cenom imati mogućnost da u toku postupka traže veštačenje radi utvrđivanja procene vrednosti.

Za sve parcele na kojima se sada nalaze zasadi, u skladu sa zakonom, Grad Beograd će izvršiti veštačenje pre donošenja rešenja o eksproprijaciji i ponuditi cenu vlasnicima u skladu sa nalazom veštaka, zaključuje se u saopštenju. Ranije danas, vlasnici zemljišta u eksproprijaciji za izgradnju fabrike za preradu komunalnog otpada u Vinči izrazili su nezadovoljstvo zbog niske cene otkupa zemljišta koja iznosi 100 dinara po metru kvadratnom i tražili su da se utvrdi realna tržisna cena zemlje.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;