INFONET-468X60-BANNER

Gradnja doma zdravlja ruši čak 30 domova!

14.10.2015. | K. Malešević | Novosti

Izgradnja Doma zdravlja u rakovičkom naselju Labudovo brdo počeće do kraja ove godine, potvrdio je „Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda“. Međutim, umesto slavlja, više od trideset porodica naseljenih u šest nelegalizovanih stambenih objekata na parceli namenjenoj novom zdravstvenom centru sa strahom iščekuje postavljanje kamena temeljca.

Napetost, strah i strepnja u iščekivanju pozitivnog odgovora gradskih vlasti po pitanju rušenja dve višespratnice i četiri porodične kuće oseća se u vazduhu na uglu ulica Ljubomira Ivkovića Šuce i Oplenačke. Kako tvrde, zahtev za legalizaciju predat je još 2010. godine, a tek početkom 2015. dobili su obaveštenje Elektrodistribucije da će im struja biti isključena jer je legalizacija odbijena.

- Uredno plaćam porez, redovni sam platiša struje, vode, gasa. Imam overen kupoprodajni ugovor u sudu, sve prema zakonu. Ne znam šta ćemo ako mi ovo sruše. U ovom objektu živim, ovde zarađujem za život. Gde ću sa 50 godina, preostaje mi samo da se ubijem ako dođu bageri – priča stanovnik jedne od spornih zgrada iz Ljubomira Ivkovića Šuce.

Hitnim dopisom predsednika opštine Rakovica, struja, voda i gas nisu prekinuti, ali je doneto rešenje da će sve normalno funkcionisati do početka izgradnje novog objekta. Meštani dveju nelegalizovanih zgrada tvrde da su to nekada bile dve odvojene parcele, ali da su novim urbanističkim planom sjedinjene i pripojene placu na kome je planiran novi Dom zdravlja. Na kraju pravne zavrzlame, prema urbanističkom planu, oni se danas nalaze na mestu drvoreda i zelene površine, koja bi trebalo da okružuje budući zdravstveni centar.

- Pa zar će nas ostaviti na ulici zbog ukrasnih biljaka?! – pita se stanovnik iz broja 29. - Iza naših zgrada je napušteni plac, zarastao u šiblje. Dovoljno je da malo drugačije pozicioniraju zgradu Doma zdravlja, to bi bilo najbolje rešenje za sve nas.

U proteklom periodu stanari su prikupili oko 2.000 potpisa za predlog izmene urbanističkog plan. Međutim, stambeno pitanje za 34 porodice posle ulaganja sve životne ušteđevine u nekoliko desetina kvadrata ponovo visi u vazduhu.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;