U decembru proširenje Terminala 2 aerodroma „Nikola Tesla“

11.08.2015. | Beta

Beogradski aerodrom „Nikola Tesla“ proširiće Terminal 2 zbog povećanja obima saobraćaja, a planirano je da radovi počnu u decembru, rekli su juče agenciji Beta u toj kompaniji.

Novi terminal imaće 11.000 kvadratnih metara i biće savremenog izgleda, konusnog i elipsoidnog oblika sa kružnim krovom, zakošenom, staklenom fasadom i vidnom čeličnom konstrukcijom, a uz fasadu je planiran veliki atrijum, rekli su na Aerodromu „Nikola Tesla“.

Kako su precizirali, na spratu je predviđeno formiranje centralizovane čekaonice sa četiri izlaza sa avio-mostovima, a u prizemlju će biti čekaonica sa četiri izlaza za avione koji su parkirani na otvorenim pozicijama, što će povećati ukupan broj izlaza za 40 odsto.

Prema ranijim informacijama poslovodstva aerodroma, vrednost te investicije je procenjena na više od 15 miliona evra.

Završetkom proširenja Terminala 2, od narednog leta biće povećan kapacitet Aerodroma „Nikola Tesla“ sa sadašnjih 5,5 na 7,5 do osam miliona putnika godišnje, čime će beogradski aerodrom zadovoljiti potrebe svih aviokompanija do 2020. godine.

- Planirano je da se izrada tehničke dokumentacije, kao i pribavljanje odgovarajućih dozvola i saglasnosti završi do novembra 2015. godine, a da se u decembru počne sa izvođenjem radova koji bi trebalo da traju oko devet meseci - rekli su na beogradskom aerodromu.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...
Dragana Tošić 27.06.2019.
Poštovani, molim Vas za kontakt firme u S...
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...
TikiCar 25.04.2019.
Spominje se povezivanje NBG sa Rakovicom, a...
veselnik 13.04.2019.
"Služba za urbanizam koja će okupiti 10 str...