IZOLACIJA-468X60-BANNER

Stanari "smrdljivih zgrada" najavljuju da će ih sami rušiti

06.08.2015. | RTS

Zbog najava iz Vlade Srbije da se odustaje od rušenja „otrovnih zgrada“ stanari tih stanova na Novom Beogradu najavili su da će se u ponedeljak, 10. avgusta okupiti ispred jedne od tih zgrada i početi sa rušenjem prve od njih.

- Narednih mesec dana ključni su za rešavanje našeg problema i po najavama ministarke građevine Zorane Mihajlović sa poslednjeg sastanka u Vladi Srbije od rušenja se odustaje i kako nam je rekla, „mora se podvući crta po ovom pitanju“ - navodi se u saopštenju stanara, prenosi Beta.

Pored ove izjave stanare plaši i najava Građevinske direkcije Srbije o obustavi plaćanja nadoknade za prinudni smeštaj stanara ukoliko se ne potpiše jedna od ponuđenih opcija, dodaje se u saopštenju.

Prema navodima stanara, na ovaj način ugovori o rušenju koji su zaključeni do marta 2016. godine sa Građevinskom direkcijom Srbije i Vladom kao garantom, raskidaju i grubo se krše ugovorne obaveze, kao i osnovna ljudska prava garantovana Ustavom Srbije.

U saopštenju se navodi da će protest početi u ponedeljak u 18 časova ispred zgrade 1 (plava zgrada) u naselju Mileve Marić Ajnštajn i da će se okupiti svi stanari „otrovnih zgrada“ i njihove komšije iz okolnih objekata, kao i da će početi rušenje prve zgrade.

Napominje se da će na licu mesta biti auto-dizalica sa kuglom za rušenje.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;