INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

U 2016. biće obnovljen put Sokobanja - Knjaževac

03.08.2015. | Tanjug

Potpredsednica Vlade i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je da će sledeće godine biti obnovljen put koji povezuje Sokobanju sa Knjaževcem i Zaječarom.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Prilikom posete Sokobanji, ona je rekla da je ta banja veliki turistički potencijal koja može mnogo više da se iskoristi, ali da je za to potreban dobar put, kako bi do nje moglo brže da se dođe.

- Moj zadatak je da obezbedim kvalitetnu infrastrukturu i puteve, kao i da postojeći putevi budu rehabilitovani da bi turisti mogli da dođu do mesta poput Sokobanje koja je prelepa - rekla je Mihajlović novinarima.

Ona je dodala da će ove godine biti završena obnova jednog dela puta, a da će u 2016. biti obnovljen potez prema Knjaževcu i Zaječaru.

Ministarka je istakla da kroz Srbiju trenutno ide mnogo više vozila auto-putem i da ćemo imati za oko milion više vozila u ovoj godini na auto-putu nego u 2014.

Ona je podsetila da Koridor 10 treba da bude završen do kraja 2016. i da ćemo tada moći da ostvarimo mnogo veće prihode od tranzita i povećanja broja putnika.

Mihajlović je istakla da su na auto-putevima gužve zato što se gradi jer je u jeku građevinska sezona i kao primer navela most kod Velike Plane, istakavši da će se u narednom periodu na auto-putu raditi još četiri mosta.

- Srbija mora da ima dobru infarstrukturu da bi mogla privredno da se razvija - poručila je ministarka.

Vršilac Dužnosti direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak je rekao da je prošle godine kroz Srbiju auto-putem prošlo 37 miliona vozila i da se očekuje da će ove godine proći 38 miliona ukupno domaćih i stranih vozila.

- Svake godine imamo povećanje broja vozila, odnosno između 2,5 i 2,7 odsto više vozila na auto-putu - dodao je Drobnjak.

Govoreći o Sokobanji, Drobnjak je naveo da je prošle godine obnovljeno oko pet kilometara puta Knjaževac -Sokobanja, da se ove godine radi 1,4 kilometara, dok će u 2016. biti mnogo više urađeno.

On je rekao da će Putevi Srbije razmotriti da se u narednom periodu napravi i obilaznica oko Aleksinca, kako bi moglo brže da se stigne do Sokobanje.

 

Komentari: 1

maki 03.08.2015 18.48.18

Vidim DS ga je lepo napravio, čisto sumnjam da će i ovi, uzgred šta će nam veza sa Zaječarom ionako taj put nije frekventan

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;