INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Trimo – Najbolji Inovator

10.11.2008. | Trimo

Trimo Trebnje pobednik je prve slovenačke varijante međunarodnog takmičenja Best Innovator (Najbolji Inovator) za upravljanje inovacijama, koju priprema savetodavno društvo A. T. Kearney. Glavna direktorka društva Tatjana Fink spomenula je Trimovu elektranu, kojom se usmeravaju na multifunkcionalne proizvode, kao najnovije inovativno dostignuće, te dodala da s novim proizvodima, mlađim od 3 godine, nameravaju da ostvare 30 posto svih prihoda. Glavna direktorka Trimo kompanije Tatjana Fink, MBA, krajem oktobra je u Beloj dvorani hotela “Union” u Ljubljani, u ime Trma primila nagradu »Best Innovator 2008«, koju joj je uručio A.T. Kearney.

Preostali finalisti bili su Gorenje, Hidria i Kolektor. Na temelju 14 preduzeća koja su se uvrstila u poslednji krug ocenjivanja, u A.T. Kearney opažaju da su slovenačka poduzeća svesna značaja inovativnosti za svoj dugoročni opstanak. Međunarodno savetodavno društvo A.T. Kearney, u okviru svoje studije o inovativnosti preduzeća od 2004. godine dodeljuje nagradu “Best Innovator”. U svojoj studiji upoređuje najbolje inovatore sa prosekom evropskih I slovenačkih lidera, te sa slovenačkim prosekom.

Ove godine, u spomenutu studiju u organizaciji A.T. Kearneyja uključena je i Slovenija. Na svečanoj dodeli u hotelu “Union” 20. oktobra u Ljubljani, među četiri finalist (Trimo, Hidria, Gorenje i Kolektor), zvanje “Najboljeg innovatora 2008.” za Sloveniju dobio je upravo Trimo.

Preduzeća su se upoređivala prema sledećim kriterijumima: strategija inovativnosti, organizacija i kultura inovativnosti, upravljanje životnim ciklusom inovacija (procesima), aktivnosti koji podstiču inovatinost, uspeh u inovativnosti. Trimo je u većini kriterijuma dosegao najviše ocene, a ukupna ocena tako je bila najviša.

Ovogodišnja studija “Najbolji Inovator” usredotočila se na tematiku “Upravljanje inovativnošću u svetlu globalizacije”. Njen cilj bio je da prepozna i predstavi javnosti ona slovenačka preduzeća, koja svoje rezultate dostižu i efektivnim upravljanjem procesima inovativnosti.

“Spomenuta nagrada je jedno od najvećih priznanja Trimu na području inovativnosti, i svakako je veliki podsticaj za dalji rad, posebno u trenutnim razmerama, kad je uspešan i brz razvoj jedan od ključnih faktora preživljavanja. Istovremeno, ta nagrada predstavlja veliku odgovornost za sve nas koji učestvujemo u procesu razvoja, što znači još veću obavezu da svoj proces inovativnosti učinimo još efektivnijim, naročito na onim područjima, na koja je i studija ukazala kao na i dalje vidno manjkave – pre svega uspeh u inovativnosti, koji uključuje efektivnost, brzinu sprovođenja inovacija, fokus i konkretne rezultate na tržištu”, rekao je po prijemu nagrade Miloš Ebner, MBA, Trimov direktor razvoja i projektovanja.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;