"Navigator Business Center2 u izgradnji

24.07.2015. | Beobuild

Sa početkom izgradnje maloprodajnog parka u Subotici i sada poslovnog objekta u novobeogradskom bloku 43, kompanija „MPC Properties“ ponovo postaje investiciono aktivna u više tržišnih segmenata. Od više projekata planiranih za gradnju u okviru bloka 43, prvi od njih koji je ušao u reazliaciju je upravo MPC-ov „Navigator Business Center“.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Ovaj kancelarijski blok imaće ukupno (GBA) 22.000 kvadratnih metara, od čega je 6.000m² na dve podzemne etaze i oko 16.000m² na nadzemnim spratovima. Na raspolaganju će biti 202 parking mesta, gde je 146 u podzemnoj garaži a preostalih 56 na otvorenim parkinzima u okviru placa. Kada se završi, ovaj objekat će tržištu ponuditi dodatnih (GLA) 14.600m² prvoklasnog kancelarijskog prostora od čega je oko 40% već izdato. Budući zakupci mogu da biraju kancelarijski prostor površine u rasponu od 285 do 1.730 kvadratnih metara po spratu.

Prema konačnom rešenju ovaj slobodnostojeći objekat imaće devet nadzemnih i dve podzemne etaže (Po+Pr+8), a biće atrijumskog tipa sa centralnim pešačkim koridorom koji omogućava prolaznost unutrašnjeg dvorišta. Širina tog pešačkog koridora je 12 metara i on u prizemlju deli objekat na dva vizuelna i funkcionalna krila sa komercijalnim sadžajima. Dva vertikalna komunikaciona jezgra pozicionirana su sa obe strane pešačkog koridora i povezivaće nadzemne delove objekta sa podzemnom garažom.

Prvobitno rešenje koje smo predstavili je blago izmenjeno, pre svega sa dodatnom podzemnom etažom, ali i revidovanim rešenjem fasade. Za sada je poznato da će u okviru centra poslovati restoran, banka, prodavnica mobilnih telefona, frizerski salon, mini market. Takođe valja napomenuti da će u okviru objekta biti dostupan i vrtić za dnevno čuvanje dece ukupne površine oko 500m². U okviru zgrade planiran je ozelenjen atrijum kao i krovna terasa za odmor i relaksaciju zaposlenih. Na objektu su od samog starta projektovanja poštovani standardi zelene gradnje, pa će ovaj objekat biti i sertifikovan prema LEED standardima.

Investitor u bloku 43 je kompanija „Balkans Real Estate“ (MPC Properties), dok se vrednost projekta procenjuje na oko 20 miliona evra. Rok za završetak objekta je septembar 2016, a glavni izvođač je „Energogroup“ iz Beograda. U prilogu pogledajte rendere konačnog rešenja i sveže fotografije sa gradilišta.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Milan 09.10.2019.
Da, sve je to lepo u teoriji. Međutim kao i...
Maxs 24.09.2019.
Pa neka plate 50€ i neka prijave radnike na...
Darko 23.09.2019.
Teško da će neko južno od Save da se vraća ...
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....