INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Ugovor o rekonstrukciji Prokopa protivzakonit

22.07.2015. | Tanjug

Ugovor između „Železnica Srbije“ i preduzeća „Energoprojekt“ o izgradnju i rekonstrukciji železničke stanice „Prokop“ zaključen je na protivzakonit način, presudio je Ustavni sud, saopšteno je iz „Koalicije za nadzor javnih finansija“.

Kako je navedeno, u tom ugovoru takođe su prekršene antikorupcijske odredbe Zakona o javnim nabavkama, a presudom Upravnog suda poništava se rešenje Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki i nalaže joj se da donese novo resenje u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama i pravnim stavom suda.

Presuda Upravnog suda doneta je po tužbi građanskog nadzornika u postupku javne nabavke „Prokop“ i njom su potvrđeni svi navodi „Topličkog centra za demokratiju i ljudska prava i pravno verifikovana argumentacija o teškim zloupotrebama počinjenim u toj javnoj nabavci, stoji u saopštenju.

Ta presuda takođe je otvorila pitanje odgovornosti članova Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki koji su omogućili stupanje na snagu protivzakonitog ugovora u poslu vrednom gotovo 26 miliona evra, navodi se u saopštenju.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;