Izgradnja obilaznice i kanalizacione mreže u Osečini - uloženo više od 60 miliona dinara

20.10.2009. | Beta

U Osečini je u toku izgradnja obilaznica oko te varošice i deo kanalizacione mreže, saopštila je Opštinska služba za odnose sa medijima.

Za prvih pola kilometra obilaznice obezbeđeno je 29,6 miliona dinara, dok će u 1,3 kilometara kanalizacione mreže i asfaltiranje tri ulice biti investirano 31,5 miliona dinara.

Novac za obe investicije je iz Nacionalnog investicionog plana (NIP), kao regionalnim projektima Ministarstva za ekonomiju i regionalni razvoj Srbije.

Prva faza obilaznice koja će biti dugačka 1,7 kilometara, biće završena za dva meseca i delimično će osloboditi centar Osečine od kamiona. Glavna ulica u centru te varoši je deo magistralnog puta Valjevo-Loznica.

Tokom 2008. godine u Osečini je izgrađen kanalizacioni kolektor, tako da je bilo moguće započeti i izgradnju kanalizcione mreže.

Kanalizaciju će za dva meseca dobiti dve ulice u kojima che biti rekonstruisana vodovodna mreža, a potom će biti asfaltirane.

U Osečini planiraju da privredni i administrativni centar Podgorine za dve godine bude potpuno "pokriven" kanalizacijom što podrazumeva i izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

 

 
Share |

Komentari: 1

Zivan M.Lajsic 29.07.2010 19.39.33

Hvala bogu poceli radovi na putu Valjevo-Loznica i treba ova magistral da bude gotova iduce godine. Takodje potvrdjuje i pomocnik ministra za infrastrukturu Milorad Ilic da su nastavljeni radovi pruge Valjevo - Loznica i koju kredutira rusko ministarstvo za infrastrukturu. Radovi pruge Valjevo - Loznica zapoceti su 1914 godine (uoci) Prvog svetskog rata, novi pokusaj 1941 i dosao Drugi svetski rat, treci put 1990-1998 ,napade Nato i cetvrta odluka ove srpske proevropske vlade je resila da sad zavrsi ovu veoma vaznu privrednu prugu za zapadnu Srbiju. Napominjem Valjevci su vredni i posteni i ” po junastvu davno proslavljeni” kako u prvom, drugom , i u trecem ustanku protiv nemackog okupatora na celu sa prvim evropskim revolucionarom Drazom na Ravnoj Gori. u Drugom svetskom ratu.
Necu sa ovom istorijom da preterijum ali zato prepustam srpskim biracima neka sami ocene koliki je strateski i privredni znacaj ovog kraja za zapadnu Srbiju i Srpsku Republiku u BiH ( uostalom ova izgradnja pruge dovoljno svedoci) i ova srpska proevropska vlada je konacno spremna da zavrsi modernu magistralu i savremenu prugu od Valjeva do Loznice u Srbiji.
Bog cuva Srbe!

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Milan 09.10.2019.
Da, sve je to lepo u teoriji. Međutim kao i...
Maxs 24.09.2019.
Pa neka plate 50€ i neka prijave radnike na...
Darko 23.09.2019.
Teško da će neko južno od Save da se vraća ...
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...