INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Rusija: Sporazum o "Turskom toku" moguć do kraja juna

18.06.2015. | Tanjug

Rusija i Turska mogle bi do kraja juna da potpišu sporazum o izgradnji „Turskog toka“, rekao je ruski ministar energetike Aleksandar Novak.

On je, takođe, dodao da Turska može da uđe u projekat izgradnje morskog dela tog gasovoda u oblasti svoje ekonomske zone, preneo je „Tas“.

Kada je u pitanju  finansiranje izgradnje nadzemne infrastrukture „Turskog toka“ u Grčkoj, Novak je izrazio mogućnost učešća i ruskih kompanija i banaka i najavio da će o tome Rusija  i Evropska unija razgovarati od 27. do 29. juna, kada će biti reči i o isporuci gasa u Ukrajinu.

Pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov je na pitanje novinara da li će biti bilo kakvog potpisivanja dokumenata o „Turskom toku“ na Međunarodnom ekonomskom forumu, koji je danas počeo u Sankt Peterburgu, rekao da zvanična Moskva čeka na signal Turske kako bi pripremila nove dokumente za projekat tog gasovoda.

„Turski tok“ bi bio alternativa „Južnom toku“, čija je realizacija obustavljena u decembru prošle godine. Kapacitet „Turskog toka“ biće 63 milijarde kubnih metara godišnje, od čega će 47 milijardi kubnih metara biti isporučivano u novo gasno čvorište na tursko-grčkoj granici.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


MERIS
MERIS
BEOGRAD-PALILULA
www.meris.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;