INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Mihajlović: Koridor 10 će biti završen do kraja 2016. (video)

27.04.2015. | Tanjug

- Koridor 10 će biti završen do kraja 2016. godine i novca za taj projekat ima dovoljno – izjavila je potpredsedncia vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović. - Ove godine ćemo imati više od 50 kilometara novog autoputa na Koridoru 10 na kojem ćemo do kraja godine početi da naplaćujemo putarinu.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Obilazeći deonicu Koridora 10 Vladičin Han-Donji Neredovac, Mihajlović je navela da je u poslednjih godinu dana asfaltirano 58 kilometara puta, a u planu je da ove bude asfaltirano još 120 kilometara, od čega 70 kilometara auto-puta.

Mihajlović je, povodom godišnjice rada tog ministarstva, istakla da se u poslednjih godinu dana u Srbiji gradi 10 puta više nego što je bio prosek prethodnih 10 godina i poručila da se mora nastaviti sa tim da bi Srbija postala važna tranzitna zemlja.

Ona je naglasila da je obezbeđen novac za Koridor 10, izuzev za poslednjih osam kilometara i očekuje da će i to biti ugovoreno u narednih mesec dana.

Ministarka je kazala da novac nije problem, već je problem bio upravljanje i nadzor nad projektima i naglasila da sada u okviru resornog ministarstva posoji poseban sektor upravljanja projektima, koji se bavi i otklanja sve probleme.

- Deonica Vladičin Han-Donji Neredovac je dobar primer kako se radovi odvijaju u planiranom roku i na toj deonici je već urađeno 60 odsto posla – rekla je Mihajlović, podsetivši da je izvođač radova na tom delu grčka kompanija „Terna“.

Komentarišući dinamiku radova koju izvodi grčka kompanija „Aktor“ na Koridoru 10, Mihajlović je rekla da je to ministarstvo upozoravalo preduzeće „Koridori Srbije“ da procenat radova koje izvodi „Aktor“ nije zadovoljavajući i da je stanje alarmantno.

- Očekujemo da „Koridori Srbije“ upozore to grčko preduzeće da završe svoj posao, a ako ne mogu, zna se šta se u toj situaciji radi – rekla je Mihajlović.

Ministarka je istakla da se slaže i sa tim da, ukoliko je potrebno, nadležni organi prekontrolišu sve ugovore koje ta kompanija ima sa „Koridorima“.

Zamenik direktora „Koridora Srbije“ Milovan Bekrić naveo je da je deonica Koridora 10 od Donjeg Neredovca do Vladičinog Hana duga 26,3km i da je vrednost radova na sva tri lota te deonice 74 miliona evra. On je najavio završetak te deonice do kraja ove godine i dodao da će se nastojati da se dinamika radova sa te deonice preslika i na ostale delove Koridora 10.

Bekrić je ukazao da je Grdelička klisura ubedljivo najteža deonica na Koridoru 10 i da se radovi izvode u skladu sa mogućnostima i problemima koji se javljaju na terenu.

- Pokušavamo da što brže i bolje radimo i rešavamo probleme u saradnji sa resornim ministarstvom i gledamo da nijedan dan ne produožimo rokove, a svako ko to bude uradio moraće da ima dobro obrazlozozenje za to – poručio je Beklić.

Verujem da će se spojiti „Koridori“ i „Putevi Srbije“

Ministarka Mihajlović izjavila je da očekuje da vlada sprovede odluku o spajanju preduzeća „Koridori Srbije“ i „Putevi Srbije“. Vlada je tu odluku donela u avgustu prošle godine, jer su sve analize pokazale da je spajanjem tih preduzeća moguće ostvariti uštede od 25 odsto.

- Verujem da će vlada tu odluku realizovati bez obzira koliko vremena je prošlo i da nećemo gubiti vreme na stalnom ukrštanju jednog i drugog preduzeća – poručila je Mihajlović novinarima u Vranju.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;