INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Stepa već kasni, a mi smo nemoćni

21.04.2015. | B-92

- Skupština Beograda pokrenuće procedure kako bi naterala izvođača da poštuje rokove za sprovođenje radova u Ulici vojvode Stepe – kaže Goran Vesić.

Gradski menadžer je u nenajavljenom obilasku tih radova rekao da je, prema ugovoru, trebalo da izvođač do 19. aprila završi čitav deo ulice od Trošarine do raskrsnice sa Ulicom Bose Milićević.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Konstatovali smo da taj posao nije urađen, nije urađen kompletan završni asfalt i to nas kao Skupštinu grada veoma zabrinjava – rekao je Vesić za „Fonet“, prenosi gradski bilten „Beoinfo“.

On je naglasio da Skupština grada insistira da se taj deo Ulice vojvode Stepe što pre pusti u saobraćaj, kako je i planirano ugovorom.

- Grad ne duguje izvođaču nijedan jedini dinar. Veoma je važno da se svi držimo postojećih rokova, jer je ulica zatvorena godinu dana i to građanima koji ovde žive stvara probleme – ukazao je Vesić.

Prema njegovim rečima, ono na čemu grad insistira jeste da se što pre pusti raskrsnica Vojvode Stepe sa Ulicom Bose Milićević, gde je već danas trebalo da bude pušten saobraćaj.

- Mi smo pojačali radove, ekipe „Beograd-puta” se već nekoliko dana nalaze na terenu i rade liveni asfalt – rekao je Vesić i najavio narednih dana sastanke u Skupštini grada, na kojima će se insistirati da se dogovoreni poslovi na vreme završavaju.

Gradski menadžer je posebno ogorčen što na terenu nema dovoljno radnika ni mašina.

- Izvođač ne koristi dovoljno svoje kapacitete, jer prema ugovoru on ima pravo da radi do 22 sata, dok se ovde radovi odvijaju uglavnom do 17 sati. Kada bi bilo više radnika, posao bi se brže završavao. Ovo kašnjenje je nedopustivo i ja uveravam građane da ćemo uraditi sve da posao bude završen do 11. jula. Ako ne bude tako, izvođač će prema ugovoru morati da plaća penale, a potrudićemo se da ne budu više u prilici da rade ovakav posao, jer oni koji rade u Beogradu moraju da znaju da rokovi moraju da se poštuju – zaključio je Vesić.

 

 

Komentari: 1

Darko 21.04.2015 22.08.49

Trebalo je reagovati pre više od šest meseci, tj 11. oktobra prošle godine kad je probijen prvi rok za završetak prve deonice od Trošarine do Admirala Vukovića.

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;