INFONET-468X60-BANNER

"Holcim" Ircima prodaje pogone u Srbiji

03.02.2015. | RTV

Dve vodeće kompanije u oblasti proizvodnje građevinskih materijala, „Holcim“ i „Lafarž“, saopštile su da su u procesu najavljenog fuzionisanja postigle dogovor o prodaji irskoj kompaniji CRH dela svoje imovine u većem broju zemalja, uključujući i imovinu „Holcima“ u Srbiji.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Kako se navodi u saopštenju, imovina uključuje delove poslovanja dve kompanije u sedam evropskih zemalja, Kanadi, Brazilu, Filipinima i SAD, a vrednost ugovora iznosi 6,5 milijardi eura.

Evropske zemlje u kojima će biti otuđeni delovi „Holcima“ ili „Lafarža“ su Nemačka, Rumunija i Velika Britanija, gde će biti prodata imovina „Lafarža“, i Francuska, Mađarska, Slovačka i Srbija, gde će biti prodata imovina Holcima.

„Holcim“ u Srbiji poseduje cementaru u Popovcu kod Paraćina i fabriku betona u Beogradu. „Lafarž“ je vlasnik cementare u Beočinu i fabrike betona i cementa u Beogradu.

Kompanije „Holcim“ i „Lafarž“ najavile su ranije fuzionisanje u najveću svetsku kompaniju za proizvodnju cementa i građevinskih materijala, „LafaržHolcim“, a tela za zaštitu konkurencije uslovila su to spajanje prodajom dela imovine obe kompanije.

Prodaja je, kako se navodi, uslovljena uspešnim fuzionisanjem „Holcima“ i „Lafarža“ i njeni detalji biće predočeni telima za zaštitu konkurencije i akcionarima CRH-a. Delovi „Holcima“ i „Lafarža“ koji su ponuđeni na prodaju imali su 2014. godine ukupan promet koji je procenjen na 5,4 milijarde eura i dobit od 744 miliona eura.

CRH je proizvođač građevinskih materijala koji posluje na 3,400 lokacija u 35 zemalja i ima pogone, između ostalog, i u Poljskoj, Slovačkoj, Češkoj, Mađarskoj, Rumuniji i Ukrajini, kao i Kini, SAD i drugim zemljama. Kompanije zapošljava 76.000 ljudi.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


LAFARGE-300X250-BANNER
MAKSPLAST-300X120-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;