INFONET-468X60-BANNER

Vojvode Stepe: Sneg i led zaustavili i radove?!

12.01.2015. | Novosti

Sneg i led skoro potpuno su zaustavili radove na rekonstrukciji Ulice vojvode Stepe. Parkirane mašine i tek malobrojni radnici mogli su da se vide u četvrtak na trenutno najvećem beogradskom gradilištu.

Od raskrsnice sa Ljube Vučkovića do one sa Savom Maškovićem, majstori su se u četvrtak borili protiv zaleđenog tla u koje mogu da prodru samo do pola metra! Ispod „zagrebane” površine stavljali su plastiku, kablove i stubove kao pripremu za betoniranje.

Prema rečima zaposlenih, minus im je vezao ruke.

- Radi samo jedna smena, od sedam ujutru do dva ili tri sata po podne, ako se ostane duže to je samo da se završi započeto toga dana – napominje jedan od radnika na gradilištu.

Zbog lošeg vremena obavljaju se samo pripremni radovi.

- Ispod šina se postavljaju plastični elementi koji će se kasnije zaliti betonom – ističe sagovornik. - Pripremaju se i stubovi za ulična svetla, montiraju se i kablovi ispod zemlje za kontaktnu tramvajsku mrežu.

Zamrznuta zemlja im, takođe, zadaje problem. Zaposleni su iskopavali, kako kažu, samo prvi sloj do 40-50 centimetara, nikako dublje, a „kada se prolepša vreme” staviće pesak, šljunak i tucanik. Ipak, na završni „fil” od tri sloja asfalta još će se pričekati.

Glavaš: Rad na četiri etape

Prema rečima Darka Glavaša, direktora „Beokom servisa”, radi se na četiri etape istovremeno.

- Zbog toga što se kasni sa završetkom ove faze, angažovani su radnici i na drugim, ali sve moramo da uskladimo i sa vremenskim uslovima. Detaljnije informacije imaćemo posle današnjeg sastanka – ističe Glavaš.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;