INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Počelo polaganje novih koloseka u stanici Krnjača

23.12.2014. | Tanjug

U prisustvu direktora „Ruskih državnih železnica“ Vladimira Jakunjina i potpredsednice Vlade Srbije Zorane Mihajlović u železničkom stajalištu Krnjača počelo je polaganje novih koloseka u okviru modernizacije po specijalnoj ruskoj tehnologiji, što će omogućiti kretanje vozova brzinom od 120km na sat.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Reč je o projektu u okviru pančevačke pruge koja se finansira sredstvima ruskog kredita, a Jakunjin je tom prilikom izrazio zadovoljstvo radovima i istakao da je to veoma važan projekat za obe strane.

Jakunjin je rekao da je zbog toga taj projekat „pod ličnom kontrolom predsednika Srbije Tomislava Nikolića“ sa kojim je, kako je rekao, ranije imao sastanak. On je podsetio da su ovogodišnje poplave usporile radove, ali da je to nadoknađeno, i da će taj projekat biti u roku realizovan.

Mihajlović je rekla da će se vozovi kretati prugom Beograd-Pančevo 120km na sat i da će radovi biti završeni i pre predviđenog roka, a to je kraj 2016. godine. Ona je kazala da „Železnicama Srbije“ predstoji ozbljan period modernizacije i da veruje da se vozovi na srpskim prugama za godinu dana neće kretati 40km na sat.

Rekonstrukcija, izgradnja i modernizacija drugog železničkog koloseka na 15 kilometara dugoj deonici Pančevački most-Pančevo Glavna, na železničkoj magistrali Beograd Centa-Pančevo Glavna-Vršac-državna granica sa Rumunijom, prvi je projekat iz ruskog državnog izvoznog kredita za modernizaciju srpskih železnica, koji je počeo da se realizuje 25. marta 2014.

Vrednost posla je oko 91 miliona dolara, od čega se oko 78 miliona dolara obezbeđuje iz ruskog kredita, a oko 13 miliona dolara, odnosno 15 odsto vrednosti kredita obezbeđuje na ime učešća država Srbija.

Izvođač radova je ruska kompanija „RŽD Internešnl“, čiji su osnivač „Ruske državne železnice“, a koja je zadužena za realizaciju ruskog kredita za modernizaciju železnice u Srbiji.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;