INFONET-468X60-BANNER

Siniša Mali: Grad nastavlja sa obnovom parkova

07.11.2014. | Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali otvorio je danas obnovljeni Park japansko-srpskog prijateljstva, koji se nalazi na Miljakovcu.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

- Grad Beograd je obnovio veliki broj parkova, zelenih površina i igrališta za decu, a ovo je još jedan park koji je JKP „Zelenilo-Beograd” u potpunosti uredilo. Nove staze, klupe, ali najviše osmeh na licima dece najveći su poklon ne samo za građane opštine Rakovica nego i za sve one koji će park koristiti narednih godina. U narednih desetak dana otvorićemo i Devojački park sa spomenikom caru Nikolaju Drugom Romanovu, a do kraja godine obnovićemo još nekoliko parkića u Beogradu. Ipak, najveći posao očekuje nas sledeće godine kada je planirano da na desetine parkova u Beogradu bude u potpunosti obnovljeno, kako bi mališani imali gde da se igraju, a ostali građani mesto gde mogu da provode slobodno vreme – rekao je gradonačelnik Siniša Mali i naglasio da grad od te politike neće odustati.

Predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić naveo je ovom prilikom da je obnavljanje Miljakovačkog parka primer odlične saradnje gradske opštine, komunalnog preduzeća i Grada Beograda.

U parku su obnovljene pešačke staze, ivičnjaci, stepenište i zelene površine. Postavljeno je 25 novih klupa i nove đubrijere, a na stepeništima rukohvati. Betonske staze su pokrivene novim asfaltom.

Park je izgrađen na inicijativu nekadašnjeg japanskog diplomate i velikog prijatelja Srbije Keisuke Oba i predstavlja simbol prijateljstva dva naroda. Događaju su prisustvovali i gradska sekretarka za komunalne i stambene poslove Nina Jandrić, kao i direktor JKP „Zelenilo-Beograd” Slobodan Stanojević.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;