INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Tender za prodaju PIM "Ivan Milutinović" u oktobru

07.09.2009. | Blic

Tender za prodaju preduzeća za vodne puteve PIM "Ivan Milutinović" biće raspisan najverovatnije krajem oktobra, a procenjena vrednost preduzeća iznosi 27,5 miliona evra. Kako saznaje "Blic novac", predlog Agencije za privatizaciju je da se na tenderu proda celokupna imovina PIM-a, da se novi vlasnik obaveže na minimum 18 miliona evra investicija i sociajlni program od 5 miliona evra.

Tender će biti otvoren dva meseca, tako da se očekuje da PIM dobije novog vlasnika do kraja godine. Odvojeno će biti prodata jedino imovina koja nije u funkciji proizvodnje, poput poslovnog prostora, stanova, itd.

Tokom septembra bi Upravni odbor kompanije trebao da usvoji predlog Agencije za privatizaciju uprkos protivljenju direktora PIM "Ivan Milutinović" Miodraga Popovića, koji je, kako i sam kaže, ostao usamljen u drugačijem viđenju dalje sudbine preduzeća.

- Od početka sam protiv takve ideje jer smo prepolovili dugove i uz napore države da se naplate dugovi iz Libije mogli smo da stanemo na noge. Takođe sam tražio da država svoja potraživanja od 34 miliona evra konvertuje u vlasništvo i postane većinski vlasnik PIM "Ivan Milutinović" – napominje Popović.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;