INFONET-468X60-BANNER

Beograd: Problem izlivanja kišnih i fekalnih voda biće rešen

15.10.2014. | Danas

Gradilište prve faze novog Kumodraškog kišnog kolektora, na delu od auto-puta do Vitanovačke ulice, koji će biti vitalni deo sistema za regulaciju kišnih voda od retenzije kod naselja Stepa Stepanović do Mokroluškog kolektora na Dušanovcu, obišao je predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Prema njegovim rečima stari Kumodraški kolektor nije bio dovoljnog kapaciteta, pa je jedan deo naselja često imao problema sa izlivanjem kišnih i feklanih voda.

- Kišni kolektor koji gradimo po svetskim standardima biće nezavistan od fekalnog kolektora i dovoljnog kapaciteta da izdrži potrebe celokupnog naselja i Braće Jerković i Stepa Stepanović. Druga faza predviđa izgradnju retenzije kod naselja Braće Jerković, kod Lakat krivine i prostor između naselja Stepa Stepanović. Kada se pojavi velika količina vode, ova retenzija bi trebalo da tu vodu skladišti i da je kontrolisano ispušta kako ne bi došlo do izlivanja. Završetkom prve i druge faze stvoriće se uslovi za početak treće faze, priključenje naselja Padina. Završetkom ovog projekta, rešavamo nekoliko ključnih problema za stanovnike čitavog ovog kvarta – istakao je Nikodijević.

On je potvrdio da radovi idu kako je i planirano, i da bi početkom sledeće godine trebalo da bude gotova prva faza radova. Direktorka „Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju grada“ Darka Radović, objasnila je da se pri izgradnji ovog kolektora betonski elementi sukcesivno utiskuju u iskop u zemlji.

Deonica je dugačka 570 metara, sa prečnikom od 2,5 metara, gradiće se kao tunel, tako da radovi neće uticati na odvijanje saobraćaja u ovom delu grada. Vrednost radova je 459 miliona dinara, sredstva je obezbedila Direkcija iz naknade za uređivanje građevinskog zemljišta.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;