INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Novi Sad: Privodi se kraju uređenje Velebitske ulice

10.09.2014. | Dnevnik

Velebitska ulica, čije je uređenje u toku, juče je na radost tamošnjih stanovnika, ali i onih koji koriste ovu saobraćajnicu asfaltirana. Ipak, kako kažu u „Zavodu za izgradnju grada“, kraj kompletnih radova očekuje se za kraj septembra, ali iz ZIG-a poručuju da je zbog predanosti izvođača radova i nadzora, veliki deo posla već završen, te se stvaraju uslovi da i novoizgrađena škola „Duško Radović” u ovoj ulici počne da radi.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Rekonstrukcija Velebitske ulice počela je krajem jula, a osim novog kolovoza, ulica će dobiti i nove pešačke staze, pristupni put školi s parkinzima, zeleni pojas, atmosfersku kanalizaciju i javno osvetljenje.

Postavljen je osnovni sloj asfalta, a ulica će danas dobiti i završni, habajući sloj. Po navodima iz ZIG-a, preostalo je da se izgrade delovi pešačkih staza u Velebitskoj ulici i na Zmajevačkom putu kao i da se postave platforme na pešačkim prelazima kako bi se usporio saobraćaj u okolini škole.

Iskopani su i temelji za 18 novih stubova javnog osvetljenja, položene su i elektroinstalacije, a u narednim danima bi stubovi trebalo da budu i postavljeni. Izgrađena je atmosferska kanalizacija, koja odvodi kišnicu u kanal na Sentandrejskom putu, pa ZIG ima realnih osnova u očekivanju  da će posao biti završen do kraja septembra, kako je i planirano.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;