Novi Sad: Jesenji radovi na Telepu

04.09.2014. Dnevnik

JP „Zavod za izgradnju grada” je, u skladu s Programom uređivanja građevinskog zemljišta, otpočeo komunalno uređivanje Vardarske ulice. U delu te ulice između Subotičke i Ulice Tihomira Ostojića planirana je izgradnja kolovoza širine pet metara, dok je s južne strane planiran parking i pešačka staza. Takođe, u Vardarskoj ulici će biti izgrađen sekundarni vodovod.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Stanovnici Telepa za desetak dana mogu očekivati početak radova i u Ulici Tihomira Ostojića, gde će biti izgrađena nova saobraćajna površina, a u sklopu toga kolovoz će biti proširen pet metara, dok će na početku ulice s desne strane biti izgrađen parking širine 4,6 metara i pešačka staza široka 2,7. U ostalom delu ulice pored kolovoza predviđen je zeleni pojas i pešačke staze široke oko dva metra. Takođe, na mestu nekadašnjeg primarnog vodovoda biće izgrađen sekundarni.

Tim projektom je predviđena i rekonstrukcija dela Subotičke ulice, u dužini od oko 90 metara, između Vardarske i Ulice Tihomira Ostojića, gde će kolovoz biti proširen tri metra. Biće izgrađene i obostrane pešačke staze.

U toku sledeće nedelje počeće i izgradnja saobraćajnih površina u delu Ulice Milana Savića na deonici dugoj 255 metara, od Ulice Petefi Šandora prema Ulici kapetana Berića. Radovi će podrazumevati izgradnju asfaltnog kolovoza širokog pet metara, kao i pešačkih staza i kolnih ulaza od betonskih ploča.

 
Share |

Komentari: 1

melita 04.09.2014 18.00.37

Kako će se obezbediti pristup sredini Vardarske ulice (br.15), u toku sam selidbe u stan koji čekam 5 godina, i nema niko praco da tolikim iskopinama istovremwno zatvori pristup, pristup, ne parkiranje, na šta ste nas jedino opomenuli!!!!

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 14.09.2021.
Lepo što država pomaže, jedino treba videti...
BISERKA 13.09.2021.
Drago mi je sto se radi u unapredjenju ener...
Milena-srecica 31.08.2021.
Oduševljena sam ovom ponudom za zamenu stol...
Bata 24.08.2021.
Na koji će način da se realizuje način prel...
mile 20.08.2021.
I evo nas... 10 god kasnije,,,2021. Na žal...