INFONET-468X60-BANNER

„Direkcija“: Smrdljive zgrade sistemski problem u Beogradu

21.08.2014. | Tanjug

„Građevinska direkcija Srbije“ do kraja meseca napraviće okvirni plan sanacije zgrada u naselju „Mileva Ajnštajn“ čiji stanari imaju uvećane vrednosti štetnih materija u organizmu, izjavila je portparol te direkcije Katarina Konc.

Konc je za B92 rekla da je taj problem sistemski jer ga, prema njenim rečima, ima još najmanje šest zgrada i pet drugih investitora u Beogradu, te da prevazilazi okvire „Građevinske direkcije Srbije“ i da državne institucije moraju da se uključe.

Ona je navela da je utvrđeno da problem potiče od sredstva za premazivanje prilikom betoniranja, koje se standardno koristi prilikom izlivanja betonskih konstrukcija, a koji su izvođači radova kupili u regularnom prometu na stovarištu.

Konc je dodala da je „Direkcija“, koja je izgradlia stanove, reagovala brzo, a da odgovornost snosi „onaj koji je pustio da se hemijski neispravna sredstva nadu na tržištu“.

- Pitanje je za nadležne institucije kako se pomenuto sredstvo koje očigledno ima sumnjiv hemijski sastav našlo u regularnom prometu – rekla je Konc.

Ona je rekla da je pre mesec i po dana stanarima ponuđeno da se isele iz stanova, kao i da „Direkcija“ snosi troškove preseljenja, zakupa novog stana, režija, komunalija i pregled na Vojnomedicinskoj akademiji.

Konc je takođe dodala da su zgrade koje je izgradila „Građevinska direkcija Srbije“ prošle tehnički pregled i da su useljene u zimskom periodu, dok su prvi problemi pojavili u junu. Prema njenim rečima, „Direkcija“ je podnela prijave svim relevantnim republičkim i gradskim inspekcijama kako bi se utvrdile sve okolnosti u tom slučaju.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;