Đilas: Zemljište pod istim uslovima za sve velike firme

20.08.2009. | Beta

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas poručio je juče (19.8.2009.) da nijedna velika firma, pa ni švedski proizvođač nameštaja Ikea neće dobiti zemljište u Beogradu "po specijalnim uslovima, na koje ostali nemaju pravo".

Odgovarajući na pitanje novinara da li ima saznanja o tome da Ikea odustaje od izgradnje objekta u Beogradu, Đilas je rekao da nema takvih informacija i da, koliko on zna, razgovori o lokaciji i dalje traju.

"Dogovor sa Ministarstvom ekonomije o izgradnji fabrike u Srbiji nisu mogli da garantuju, ali, kao i svakoj velikoj firmi koja je spremna da investira u Beograd, mi smo spremni da im pomognemo. Ja očekujem da će se taj projekt na ovaj ili onaj način na kraju realizovati", kazao je Đilas novinarima u Beogradu.

Regionalni direktor Ikee za Sloveniju, Hrvatsku i Srbiju Dragan Skalušević je juče rekao da prepreku dolasku Ikee u Srbiju predstavlju visoka cena zemljišta i birokratska procedura.

 

 
Share |

Komentari: 1

Milan Jovanović 20.08.2009 16.07.18

Koliko se ja razumem u poslove sa zemljištem, a razumem se dosta, to za sve pod istim uslovima, ovde znači da bi trebalo kao i svi ostali da potplate nekoga iz državne administracije i onda da lako dobiju zemljište. Drugi način bi bio da kupe od kriminalaca koji su na prvi način već pokupovali istu zemlju, a treći način bi bio da lepo ko ljudi odustanu od posla da ne prave konkurenciju nekim našim članovima i da se vrate u te svoje zemlje. Nismo ni NIS dali pod nekim tamo uslovima pa ne damo ni našu zemlju.

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...
Dragana Tošić 27.06.2019.
Poštovani, molim Vas za kontakt firme u S...
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...
TikiCar 25.04.2019.
Spominje se povezivanje NBG sa Rakovicom, a...
veselnik 13.04.2019.
"Služba za urbanizam koja će okupiti 10 str...