INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Za projekat razvoja održivog tržišta energije biomase 8 miliona evra

04.08.2014. | Tanjug

Srbija će u naredne tri godine u saradnji sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju (GIZ) i uz podršku nemačkih partnera realizovati projekat za razvoj održivog tržišta energije biomase u našoj zemlji, vredan 8 miliona evra.

To je najavila ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine, Snežana Bogosavljević Bošković, nakon sastanka sa ministrom životne sredine, klime i energetike nemačke pokrajine Baden Virtemberg Francom Unterštelerom.

Ona je istakla da je i ova poseta dokaz spremnosti Nemačke i njenih institucija da pomognu Srbiji u oblasti zaštite životne sredine, a jedna od tih institucija je i GIZ, kojem se zahvalila na do sada pruženoj finansijskoj i stručnoj podršci.

Bogosavljević Bošković je podsetila da su sa GIZ-om u prethodnom periodu realizovani brojni projekti, među kojima i onaj za upravljanje otpadnim vodama i otpadom.

"Prva faza projekta je završena, odnosi se na detaljnu analizu stanja u pet velikih opština, a u drugoj fazi razviće se rešenja ekonomska isplativa rešenja, koja su primenljiva u Srbiji", kazala je ministarka poljoprivrede i ekologije novinarima.

Predstavnici srpske i nemačke delegacije razgovarali su o mogućnostima za unapređenje dosadašnje saradnje i o budućim pravcima saradnje u oblasti zaštite životne sredine, ali i poljoprivrede i vodoprivrede i drugih oblasti koje pokriva Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine, navela je Bogosavljević Bošković.

Sledeći susret je, prema njenim rečima, dogovoren za deveti septembar u Nemačkoj.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;