INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Doprinos industrijskog izgleda estetskoj nadogradnji zgrade

03.03.2021. | Gradjevinarstvo.rs

Estetska vrednost mesta glavni je element njegovog identiteta i definiše percepciju ljudi o njemu. Od preuređenja tradicionalne zgrade do dizajniranja novih konstrukcija, estetika je izuzetno značajna za svaki novi projekat. Poslednjih godina industrijski izgled ponovo se pojavio kroz novi pravac u arhitektonskom dizajnu, stekavši veliku popularnost. Ovaj arhitektonski trend takođe se izražava kroz okvire industrijske estetike koji su povećani u globalnim razmerama.

SMARTIA S67 URBAN

Zašto industrijski?

Filozofija "industrijskog izgleda" ponovo stvara stil starih čeličnih višeslojnih prozora i stekla je globalnu popularnost. Višestruka okna ističu urbani i industrijski element (prozori od čelika i gvožđa bili su vrlo česti u fabričkim pogonima), istovremeno donoseći topao i poznat osećaj. Primene se razlikuju: od spektakularnog potkrovlja ili prijatnog kafića u centru velikog grada, do velikih korporativnih zgrada ili startup kancelarija, industrijski izgled može pokriti svaku potrebu zbog čega će dugoročno biti prisutan u svetu građevine.

SMARTIA S67 URBAN

Stil i performanse za svaki arhitektonski projekat

Svaki novi projekat novi je izazov za arhitektu. Odluka koje okvire koristiti može imati značajan uticaj na konačan rezultat. Okviri "industrijskog izgleda" imaju toliko prednosti da lako postaju najpouzdaniji saveznik arhitekti tokom ovog zahtevnog procesa. Konkretno, okviri sa izgledom aluminijumskog čelika pokazuju superiorne performanse u odnosu na tradicionalne čelične okvire, jer koriste svoju toplotnu izolaciju i robusnost pri čemu nisu zahtevni u pogledu održavanja.

Okviri sa industrijskim izgledom mogu biti nadahnuti čeličnim okvirima iz prošlosti, ali zahvaljujući modernoj tehnologiji za toplotnu izolaciju definitivno su potpunije rešenje koje doprinosi uštedi energije. Pored toga, njihova vodonepropusnost i propusnost vazduha pružaju sigurnost, bez obzira na vremenske prilike.

Štaviše, estetski karakter prozorskih okvira sa "industrijskim izgledom" poklapa se sa stilom modernih projekata i tradicionalnih konstrukcija. Opcije prilagođavanja su bezbrojne, a prozori mogu imati više okna i širok spektar boja i dimenzija. Važno je napomenuti da prozori sa "industrijskim izgledom" zamagljuju linije između spoljašnjeg i unutrašnjeg okruženja, pružajući bitan osećaj komunikacije i harmonije koji poboljšava svakodnevno životno iskustvo.

SMARTIA S67 URBAN

Industrijski prozori 21. veka

Kao što je iznad navedeno, čelični ili okviri sa industrijskim izgledom prilagođeni su modernim zahtevima i uključuju nove tehnologije.

Dobar primer takvog proizvoda je SMARTIA S67 URBAN kompanije ALUMIL. To je aluminijumski sistem koji slavi industrijski izgled nove ere, sa ciljem da ga uspostavi kao glavnu alternativu ostalim vrstama okvira. Karakteristike njegove toplotne izolacije su izuzetne jer sistem obezbeđuje temperaturnu stabilnost, bez obzira na vremenske promene.

Osim toga, S67 URBAN karakteriše vrhunska nepropusnost vazduha/vode, a takođe nudi mogućnost dvostrukog ili trostrukog zastakljivanja. Statička robusnost sistema je odlična a vredi napomenuti da nudi lak pristup i zadovoljava zahteve za bezbednim prolazom osoba sa invaliditetom i dece.

Okretni termičko izolovani sistem SMARTIA S67 URBAN

Pored praktičnih prednosti, S67 URBAN oličava i kvalitet i estetiku. Njegov savremeni pristup prati mnoštvo rešenja i tipologija koje pokrivaju različite zahteve dizajniranja. Mogućnost kombinovanja "T" profila sa pregradama je pravi primer estetske raznolikosti i ojačanja industrijskog elementa. Takođe, sistem može biti podržan skrivenim šarkama, stvarajući osećaj vrhunskog kvaliteta izgradnje koja značajno poboljšava unutrašnjost.

Ukratko, glavno pitanje okvira sa „industrijskim izgledom“" je postizanje visokih performansi, bez narušavanja estetske vrednosti krajnjeg proizvoda. Napredni aluminijumski sistem, kao što je SMARTIA S67 URBAN, kombinuje vrhunske energetske performanse i funkcionalnost sa širokim spektrom tipologija, koje karakteriše estetska superiornost. Okviri sa industrijskim izgledom su most koji povezuje prošlost sa budućnošću i ova činjenica je dovela do ovog novog arhitektonskog trenda.

Dodatne informacije u vezi sa SMARTIA S67 Urban i rešenjima koja sistem nudi možete pronaći ovde.

SMARTIA S67 URBAN

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


VEKA-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;