Idealno ravno! Stop pukotinama! Beočinski EstrihBet

21.11.2020. | Gradjevinarstvo.rs

Lafarge hidraulično vezivo za mašinsko izvođenje cementnih košuljica – EstrihBet, jedinstven proizvod na srpskom tržištu, nalazi svoju primenu na trenutno najatraktivnijm projektima u Beogradu. TC "Zvezdara", Navigator II, Kineski kulturni centar, BW Magnolia, Kneza Miloša Residence, samo su neki od objekata u kojima se trenutno ugrađuju mašinske košuljice po recepturi iz kompanije Lafarge.

TC Zvezdara Beograd

TC “Zvezdara”, Beograd

TC “Zvezdara” u istoimenoj beogradskoj opštini, na prostoru nekadašnje “Industrije precizne mehanike” sa svojih 80.000m² trenutno je najveći šoping centar u izgradnji na Balkanu. U ovaj objekat se od letos zahvaljujući EstrihBet-u dnevno ugađuje u proseku između 250 I 300m² košuljica, te se završetak radova očekuje sredinom naredne godine, kako tvrde nadležni.

Poslovni centar Navigator II, Beograd

Poslovni centar Navigator II, Beograd

Novi poslovni centar “Navigator II” gradi se nadomak “Navigator I centra” u ulici Milutina Milankovića na Novom Beogradu. Slovi za najprostraniji PC u Beogradu sa gotovo 49.000m² bruto površine. Useljenje je planirano za prvi kvartal 2020. godine, a na privođenju zdanja nameni ubrzano se radi uz primenu Lafarge hidrauličnog veziva.

Kneza Miloša Residence - Visitor centar,  Beograd

Kneza Miloša Residence - Visitor centar,  Beograd

Još jedan od atrktivnih prestoničkih objekata u čijoj se izgradnji koristi novi proizvod namenjen izradi mašinskih košuljica – EstrihBet, jeste tzv. Kneza Miloša Residence, odnosno Visitor Centar. Na mestu nekadašnje američke ambasade u Beogradu, na parceli oivičenoj ulicama Kneza Miloša, Vojvode Milenka i Sarajevskom, gradi se stambeno-poslovni kompleks površine 45.000m² . Kompleks će činiti ukupno sedam objekata, koji će, kako je najavljeno, biti različite spratnosti; zgrada A2, u koju će se ulaziti iz ulice Kneza Miloša, zadržaće fasadu nekadašnjeg srušenog diplomatskog zdanja, s obzirom da je stara zgrada ambasade bila pod zaštitom kao spomenik kulture.

TC Zvezdara Beograd

TC “Zvezdara”, Beograd

Nabrojani objekti samo su neke od lokacija na kojima se uspešno primenjuje Beočinski EstrihBet u čije su se kvalitete i prednosti uverili zadovoljni korisnici.

Vezivo koje je svojim sastavom prilagođeno izradi mašinskih košuljica, umanjuje rizik od nastanka pukotina i do 30% u odnosu na standardne cemente, a ujedno omogućava i uštedu u vremenu i materijalu.

Poseban sastav obezbeđuje  lakši transport materijala kroz creva i pumpu, dok je  vreća od 40kg prava mera za doziranje, prema mišljenju izvođača koji su isprobali novi proizvod.

EstrihBet je pogodan za rad pri svim temperaturama vazduha, ali zbog svog specifičnog sastava, njegove prednosti naročito dolaze do izražaja pri povišenim temperaturama.

Sa aspekta očuvanja životne sredine značaj EstrihaBet-a je izvanredan, jer  novo vezivo karakteriše najmanja emisija CO2 u poređenju sa drugim vrstama cementa, zbog čega je pogodan za eko sertifikate održive gradnje.     

Jedinstveni novi materijal ima izuzetan potencijal s obzirom na kapacitete tržišta građevine koje je u stalnom porastu, a  ujedno obezbeđuje benefite svima -  Lafarege-u kao proizvođaču, krajnjim korisnicima i široj društvenoj zajednici.

Idealno ravno! STOP pukotinama! Beočinski EstrihBet

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Đorđe 14.10.2021.
Radio bi 2 vikend kuće na Zlatiboru unutraš...
Kamenorezac 11.10.2021.
NIje poskupeo kamen, možete proveriti na sa...
Ivan 06.10.2021.
Sve je to ok. Ali da su bar vratili put u p...
ljuba 29.09.2021.
Hajde da danas analiziramo ocene izvodljivo...
Savic 27.09.2021.
Jedno od najlepiših i najpoželjnijih naselj...