ALUMIL konstrukcije za solarne sisteme

02.07.2020. | Gradjevinarstvo.rs

Kompanija Alumil ima više od 14 godina iskustva u konstrukcijama za solarne sisteme (PV) za montažu na zemlju, na krovove i terase. PV montažne konstrukcije (HELIOS) međunarodno su sertifikovane prema specifikacijama Eurokod 1 i 9. U poslednjih nekoliko godina Alumil ima značajno iskustvo u velikim PV projektima sa ugrađenim kapacitetom preko 1GW u različitim zemljama a Kompanija pruža kompletnu tehničku podršku za pravilnu ugradnju aluminijumskih montažnih konstrukcija pri svakoj montaži. 

Η2100 106 je rešenje aluminijunske konstrukcije sa 2 uspravna panela. Sistem je snabdeven sa svim potrebnim elementima, tu su: stezaljke, spojne ploče (na betonske blokove ili čelične stubove) i montažni vijci od nerđajućeg čelika. Nagib je od 20⁰ do 30⁰ ali se može i prilagoditi konkretnim zahtevima velikih projekata. Η2100 116 je rešenje aluminijske konstrukcije koje je slično po karakteristikama sa Η2100 106 izuzev što je u pitanju aluminijumska konstrukcija sa 3 uspravna ili 4 horizontalna panela.

ALUMIL konstrukcije za solarne sisteme

Η2100 182 sistem predstavlja naprednu verziju uspešnog AS180 samo sa jačim vodoravnim snopom i daje priliku monteru da postavi manji broj stubova (veća udaljenost između stubova).

AS189 Landscape/AS189 Portrait je najbolje rešenje za slobodnu primenu na terenu, sa stubovima kao temeljom. Podržava sve načine poravnanja panela te može biti dizajniran za potrebni nagib.

ALUMIL konstrukcije za solarne sisteme

Dva stuba od vrućeg pocinkovanog čelika s premazom 80µm za otpornost na koroziju su kombinovani sa aluminijumskim kućištem konstrukcije (legura 6005A) i nude najbolje moguće raspone između trouglova. Statička studija prati svaki projekat u smislu meteoroloških uslova i uslova tla, pružajući potrebnu sigurnost monterima.

ALUMIL konstrukcije za solarne sisteme

Ovaj sistem je sertifikovan prema Evrokodovima, ima 20 godina garancije (prema garantnim uslovima) i isporučuje se na teren sa unapred sastavljenim trouglovima i instalaterima obezbeđuje fleksibilnost, sigurnost i brzinu.

AS190 sistem je najinovativniji sistem za PV ugradnju na zemlji koji pruža mogućnost instalacije programa za rešavanje neravnoteža i nagiba tla na jednostavan i ekonomičan način.

ALUMIL konstrukcije za solarne sisteme

Prednosti i inovacije koje donosi ova vrsta ugradnje:

  • Podesivost do 18% uz nagib tla.
  • Skraćeno vreme ugradnje.
  • Upotreba samo jednog stuba po montažnom trouglu.
  • Kraće veme za nivelisanje jer monter mora uraditi poravnanje samo nivoa prema pravcu istok-zapad.
  • Manji broj vijaka.
  • Sertifikovano prema Evrokodovima sa 20 godina garancije.
  • Strukturna i statička studija za svaki projekat nakon sklapanja sporazuma.
  • Poseban sistem koji sprečava direktan kontakt između čeličnih i aluminijunskih delova.

Η2200 krovne serije nude mogućnost jednostavne montaže postizanjem velikih raspona (do 18m) između mesta ugradnje. Konstrukcije se mogu prilagoditi u zavisnosti od zahteva svakog projekta i to u 3 dimenzije. PV moduli se mogu postaviti  u uspravan ili horizontalan položaj kako bi se obezbedila maksimalna pokrivenost krova.

ALUMIL konstrukcije za solarne sisteme

Η2300 serije su dizajnirane za jednostavno montiranje na površinu terase. To su lagane strukture koje se sastoje od malo komponenata. Maksimalni raspon je 2m između montažnih tačaka u zavisnosti od opterećenja vetrom i snegom. Postoji i mogućnost promene nagiba sa 15 do 30 stepeni.

Za sve detaljne informacije za područje BiH stoji na raspolaganju – Alumil BiH, d.kaldesic@alumil.com.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Žikica 09.04.2021.
Super, mnogima od nas je pomoć bitna. Inte...
Aleksandar 09.04.2021.
Kako ste naivni, obećanje, ludom radovanje....
Tijana 08.04.2021.
Kada mogu da se prijavim i gde?
Muvica 07.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije i f...
Ljubisa 07.04.2021.
Pitanje: da li ce moci da se prijave za ref...