Lohmann nudi pametna rešenja za građevinsku industriju

04.09.2018. | Gradjevinarstvo.rs

Upotreba sistema lepljenja postaje rastući trend u industrijskom sektoru. Prednosti lepljenja su očigledne: spojevi su laki, čisti i, što je najvažnije, bezbedni. Zahvaljujući precizno podešenoj snazi lepljenja, delovi se spajaju efikasno i veoma precizno, što klijentima obezbeđuje najbolja moguća rešenja.

Osnovana 1851. godine, kompanija Lohmann je pionir na polju proizvodnje lepljivih traka na globalnom nivou. Sektor lepljivih traka ima sedište u Neuwied-u u Nemačkoj. Kompanija danas ima preko 1700 zaposlenih širom sveta, 29 međunarodnih poslovnica i ekskluzivne partnere u preko 50 zemalja širom sveta. „Lohmann - Bonding Engineers” na jednom mestu nudi visokotehnološka rešenja za sve primene u građevinskoj industriji.

Tokom poslednjih 20 godina kompanija Lohmann je na tržište plasirala široku lepezu proizvoda i rešenja za građevinsku industriju, bilo da su u pitanju krov, fasada, enterijer ili prozori i vrata. Na primer, paronepropusne trake za krovove su prisutne već duži niz godina. Najnoviji dodatak ovoj paleti proizvoda  je paronepropusna traka nove generacije DuploCOLL® 21117. Novo rešenje se koristi za zaptivanje preklopa i zazora na konstrukcijama pri adaptaciji potkrovlja. Proizvod odlikuje višenamenski karakter. Na primer papirna pokrivka se ne mora skidati. To takođe eliminiše potrebu za uklanjanjem liner-a. Traka se može primenjivati čak i na temperaturama od -10°C naviše i poseduje veliku inicijalnu snagu lepljenja na velikom broju vrsta podloga. Traku odlikuje brza i jednostavna primena, kao i odsustvo rastvarača. Takođe je moguće prethodno postavljanje paronepropusnih slojeva zahvaljujući obostranoj lepljivosti trake. Nova generacija takođe ispunjava zahteve DIN 4108/7, ENEV i EC1.

Lohmann nudi savršena rešenja za lepljenje strukturalne fasade, obloga i lajsni za malterisanje (APU). Obostrano lepljive trake obezbeđuju trenutno lepljenje, jednostavno korišćenje, veliku slobodu dizajniranja i unapređenu energetsku efikasnost zgrada. Velika fleksibilnosti koju pružaju obostrano lepljive trake omogućava automatizaciju procesa što donosi znatne uštede.

Kada je reč o enterijerima, kompanija Lohmann nudi širok izbor proizvoda za lepljenje podnih i zidnih obloga, sistema zamračivanja, izolaciju cevi, zaptivanje spojeva kao i izradu pregradnih zidova i lepljenje najrazličitijih tipova lajsni.

Verovatno najprepoznatljiviji proizvodi kompanije Lohmann su njihova rešenja za PVC i Al stolariju. Obostrano lepljive trake DuploCOLL® 56000 serije predstavljaju idealno rešenje za suvo statičko lepljenje, kao i lepljenje najrazičitijih tipova lajsni. Traka obezbeđuje trajnu vezu, otpornu na UV zračenje i vremenske prilike, koja u isto vreme obezbeđuje kompenzaciju različitih koeficijenata termičkog širenja materijala koji se spajaju.

Lohmann ide korak dalje od proizvodnje traka pružajući svojim klijentima sveobuhvatnu tehničku podršku u svakoj fazi korišćenja proizvoda, još od faze projektovanja. Sistemi lepljenja prilagođeni klijentu, bogat portfolio proizvoda i održiva optimizacija garantuju uspeh i zadovoljstvo klijenata u svakoj od ovih faza.

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


BAUMIT SERBIA
BAUMIT SERBIA
BEOGRAD-KALUĐERICA
www.baumit.rs

MAPEI SRB
MAPEI SRB
BEOGRAD-LEŠTANE
www.mapei.rs

KNAUF ZEMUN
KNAUF ZEMUN
BEOGRAD-ZEMUN
www.knauf.rs

ILGRAD
ILGRAD
BEOGRAD-PINOSAVA
www.ilgrad.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Darko 11.03.2019.
Kada će biti izgrađen deo SMT kružnog puta ...
Voluja 09.03.2019.
Pruga je i dalje u losem stanju, nije sred...
Balkan 04.03.2019.
A kada ce to da bude sve zavrseno i da li c...
Iiinkh 18.02.2019.
Sta vam znaci to da mogu pristojno da zarad...
Biljana 17.02.2019.
Kako loktajt lepak namazati na celu povrsin...