Tehni - vrhunska stolarija

05.03.2018. | Gradjevinarstvo.rs

TEHNI je danas jedna od vodećih kompanija u oblasti aluminijuma. U okviru proizvodnog prostora danas se proizvode aluminijumske i pvc panele za ulazna vrata, komarnike svih vrsta, sigurnosna vrata sa aluminijumskim i drvenim oblogama, aluminijumska i pvc vrata.

Širom sveta su poznati po proizvodnji ALU vrata. Tehni sigurnosna vrata predstavljaju sam vrh svetske ponude. U nameri da privuku kupce iz čitavog sveta, redovno učestvuju na najvećim međunarodnim sajamskim manifestacijama. Trenutno izvozi svoje proizvode u više od 40 država na 5 kontinenata.

Godine 2003. u Beogradu su osnovali kćerku firmu TEXNI D.O.O. BEOGRAD koja se bavi proizvodnjom i distribucijom Tehnijevih proizvoda.

TEHNI Pivot vrata - Aluminijumska vrata VELIKIH dimenzija

Tehniju nije dugo trebalo da da odgovor na zahteve tržišta za vratima velikih i vanstandardnih dimenzija. Odgovor se zove „PIVOT VRATA”.

Aluminijumska konstrukcija za vrata je urađena od specijalnih legura aluminijumskih profila velike čvrstine, koji su namenski proizvedeni za ovu vrstu vrata da bi mogli da nose uvećanu težinu krila s obzirom na ogromne dimenzije vrata.

Vrata iz serije  „PIVOT” izrađuju se u vanstandarnim dimenzijama. Širina krila ide i do 2,5 metra, a visina čak i do 3 metra.

Kod dvokrilnih vrata ili vrata sa dva fiksa i nadsvetlom, ukupna kvadratura vrata može da bude i više od 10m².

Kod ovih vrata nema klasičnog otvaranja sa šarkama koje su ugrađene sa leve ili desne strane krila. U pitanju su specijalne šarke montirane na gornjoj i donjoj stranici krila na otprilike 30-40cm od uzdužne ose vrata čime se dobija veoma lep vizuelan efekat kada su vrata otvorena. Time se istovremeno maksimalno koristi i prostor za ulaz, zbog širine krila.

Stakla za vrata su standardno troslojna dok su aluminijumski limovi sa spoljne i unutrašnje strane ukrašeni bordurama i/ili inox aplikacijama.

Sav okov za ova vrata je, uglavnom nemačke proizvodnje. Počev od specijalnih šarki pa do mehanizma za otvaranje. Ručke su standardne u više oblika i dužina ili su u pitanju ručke utopljene u krilo proizvedene po Tehnijevom patentu i koje opcionalno mogu imati i LED osvetljenje.

Osim standardne opreme vrata po želji kupca ugrađuju se i sistemi za otvaranje sa otiskom prsta ili sistem za otvaranje preko mobilnog telefona. I sve to ukomponovano na brave sa 5 i više mesta zabravljivanja (čak i do 16).

Kao i sva ostala ekskluzivna vrata iz programa Tehni „SUPERIOR LINE” i ova vrata se izrađuju u svim bojama po RAL karti ili u imitaciji drveta po želji kupca.

Pored aluminijumskih vrata, u njihovoj ponudi je i širok spektar komarnika. Izdvajaju 4 kategorije, a to su:

  1. Fiksni komarnici.
  2. Rolo komarnici.
  3. Komarnici za vrata.
  4. Komarnici po meri.

Fiksni komarnici su najekonomičnija vrsta komarnika. Fiksni komarnik se sastoji od aluminijumskog profila i mrežice koja je pričvrsćena za isti. Ima lakši sistem za prozore i nesto masivniji za vrata.

Radi se u više boja po zahtevu kupca. Na stanju se standardno nalaze sledeće boje: bela, braon, siva i zlatni hrast.

Za razliku od drugih proizvođača, Tehni uz fiksne komarnike isporučuje i set pribora čijom montažom komarnik može da se otvara i zatvara ili da se lako demontira sa stolarije.

Rolo komarnici su vrsta komarnika koja je najviše u upotrebi pre svega zato što je najpraktičniji. Rolo komarnik se lako zatvara i otvara jer se mrežica komarnika namotava oko osovine komarnika koja je opremljena oprugom koja sama vuče komarnik da se namota oko svoje osovine. Ovaj komarnik zauzima vrlo malo prostora na prozoru jer ceo komarnik staje u aluminijumsku kutiju prečnika 4,5cm. Tehni ima standardnu verziju rolo komarnika i najnoviji model „set-komarnik". „Set-komarnik“ je praktičnije rešenje jer ima završnu letvu od aluminijuma koja drži otvoren komarnik celom svojom širinom. Standarne boje su: bela, braon i siva. Sve ostale boje se naručuju i rok isporuke je oko 15 dana.

Američki komarnik je najpraktičnije i najekonomičnije rešenje komarnika za ulazna vrata i za balkonska vrata. U setu ovog komarnika isporučuju se neophodni profili, mrežica i okov da se formira komarnik-vrata koji se montira sa spoljne strane ulaznih ili balkonskih vrata. I ovaj komarnik se otvara prema napolje. Zato se popularno zove američki komarnik. Postoji jednokrilni i dvokrilni. Dimenzija za jednokrilni komarnik vrata je 2,30x1,10. Po potrebi se mogu poručiti i veće dimenzije. I ovaj komarnik standarno je zastuljen u beloj, braon i sivoj boji dok se sve ostale boje po ral-karti ili boje drveta poručuju iz fabrike.

Tehni pruža mogućnost da se sve navedene vrste komarnika mogu dobiti i biti isečeni na dimenziju koja je potrebna. Dovoljno je da se pošalju dimenzije otvora u pismenoj formi (e-mail ili fax) i dobija se ponuda (profaktura) za isporuku komarnika po meri.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Darko 22.01.2019.
Sve je to lepo, ali Vinča je praistorijsko ...
Ognjen 15.01.2019.
Ja radim te krovove deset godina i nikad ni...
Cacanin 31.12.2018.
Gos Janko vi pričate o radniku koji radi na...
Darko 31.12.2018.
Zakoni postoje, ali se ne poštuju. Sem jedn...
janko 21.12.2018.
Da su tolike dnevnice u Srbiji, nebi niko i...